Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
döneminde, döneminin, iii, olaylar, olayları, selim, siyasi, önemli

İii. Selim Döneminin Siyasi Olayları - İii. Selim Döneminde Önemli Siyasi Olaylar...

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İii. Selim Döneminin Siyasi Olayları - İii. Selim Döneminde Önemli Siyasi Olaylar...

III Selim Döneminde Önemli Siyasi Olaylar

Önemli Siyasi Olayları:
a) Başa geçtiğinde Osmanlı devletiyle Rusya+Avusturya savaşı devam ediyordu(1787-1792)
b) 1789'da Fransız ihtilali çıktı
c)Bunun üzerine Avustuya 1791'de savaştan çekilerek Ziştovi Antlaşmasını imzaladı
d) Napolyon 1798'de Mısır'ı isgal etti Nizamı Cedit Fransız ordusunu AKKA'da yendi Fransızlar Mısır'dan çekildi
f) Fransız ihtilalinin etkileri Osmanlı devletinde görülmeye baslandı 1804'de Sırp İsyanı çıktı
g) 1806-1812 Osmanlı Rus Savaşı basladı
h) 1807'de Kabakçı Mustafa Olayı ile tahttan indirildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com