![]() |
Karışık Sos Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
Karışık Sos TarifleriREMULAD SOSU MALZEME ; 1 LİTRE 900 gram Mayonez 25 gram Kapari kaba doğranmış 50 gram Kornişan kaba doğranmış 1 Çorba kş dogranmış taze ot buketi 1 Çorba kaşığı ançuez ezmesi YAPILIŞI ;Mayoneze her biri kabaca doğranmış kapari ve kornişonu,taze otbuketini,ançuez ezmesini katıp,hepsini iyice karıştırın ve servise sunun ![]() NOT; BU SOS IZGARA BALIKLARLA SERVİS EDİLİR ROBERT SOSU MALZEME ; 1 LİTRE 50 gram Margarin 75 gram Soğan ince kıyılmış 200 ml Sek beyaz şarap 1 lt Demi glace sos 5 gram Toz hardal 10 gram Toz şeker 1 Çay kaşığı Karabiber YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini kızdırın ve soğanları ilave edip renk aldırmadan biraz sote edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS IZGARA BALIKLARIN YANINDA SERVİS EDİLİR ![]() YEŞİL SOS MALZEME ;1 LİTRE 50 gram Su teresi 100 gram Ispanak 20 gram Maydanoz 20 gram Taze tarhun otu 20 gram Taze soğan 900 ml Mayonez YAPILIŞI ;Bir etncereye sebzeleri haşlayacak kadar su koyup bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ; BU SOS SOMON VE ALABALIK YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR ![]() KARİDES SOS MALZEME ; 1 LİTRE 800 ml Beşamel sos 300 ml Balık suyu 200 ml Çiğ krema 75 gram Karidesli tereyağ 25 gram Margarin 100 gram Karides ayıklanmış 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber 1 Çimdik taze çekilmiş beyaz biber YAPILIŞI ;Beşamelsosu,balık suyunu ve kremayı derin bir tavaya koyup,kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar spatula ile dibini tutmaması için sürekli karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS HAŞLANMIŞ VE FIRINDA PİŞİRİLMİŞ BALIKLARIN YANINDA SERVİS EDİLİR ![]() YUMURTA SOSU MALZEME ; 1 LİTRE 800 ml Beşamel sos 50 gram Tereyağı 100 ml Çiğ krema 4 Adet katı doğranmış yumurta 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI ;Sıcak beşamel sosa tereyağı ve kremayı katıp iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS HAŞLANMIŞ BALIKLAR İLE SERVİS EDİLMEKTEDİR ![]() CENOVA SOS MALZEME ; 1 LİTRE 125 gram Margarin 150 gram Havuç ince doğranmış 75 gram Kerviz ince doğranmış 2 Adet defne yaprağı 1 Dal kekik 15 gram Soğan 10 gram Karabiber 500 gram Somon balığı (baş ve kemikler) 500 ml Kırmızı şarap 500 ml Demi glace sos 1 Çorba kaşığı ançuez ezmesi 1 lt Balık suyu YAPILIŞI ;Derin bir tavada 75 gram margarini kızdırın Havuç,kereviz,defne yaprağı,taze kekik,soğan ve karabiberi ilave edip,renk aldırmadan,sote edin,Somon balığının baş ve kemiklerini katın,üzerine bir kapak kapatıp,ocağın bir kenarında 10 dk pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS ÖZELLİKLE SOMON VE ALABALIĞIN YANINDA SERVİS EDİLİR ![]() HARDAL SOSU MALZEME ; 1 LİTRE 900 ml Beşamel sos sıcak 50 gram Margarin 100 ml Çiğ Krema 20 gram Hardal 1 Çay kaşığı tuz 1 tutam taze çekilmiş beyazbiber 1 Çay toz kırmızıbiber YAPILIŞI ;Sıcak beşamel sosa margarini ve kremayı katıp iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS IZGARA BALIKLARIN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR ![]() HOLLANDEZ SOS MALZEME ; 1/2 LİTRE 500 ml Tereyağ 35 ml Sirke 8 Adet Tane beyaz biber dövülmüş 3 Adet yumurta sarısı 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı limon suyu YAPILIŞI ; Tereyağını bir tencereye koyup benmaride eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MAYDANOZLU SOS MALZEME ;1 LİTRE 1 Bağ maydanoz sadece yaprakları 900 ml Beşamel sos 50 gram Margarin 100 ml Çiğ krema 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI ;Maydanozu hafifce haşlayın ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS HAŞLANMIŞ BALIKLARLA SERVİS EDİLEBİLİR ![]() ŞATOBRİYAN SOS MALZEME ; 1 LİTRE 50gram Arpacık soğan 50 gram Mantar bölünmüş 2 Adet defne yaprağı 1 Dal fesleğen 200 ml Beyaz şarap 1 litre koyulaştırılmış et suyu 100 gram tereyağı 1 Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber YAPILIŞI ;İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları,defne yaprağı,taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ; BU SOS IZGARA BONFİLENİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR MANTAR SOS MALZEME ; 125 gram Margarin 200 gram Mantar dilimlenmiş 1 litre Demi glace sos 200 ml Beyaz şarap 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber YAPILIŞI ;Margarinin 75 gramını bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS IZGARA VEYA SOTE SIĞIR ETLERİNİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR SUBİZ SOSU MALZEME ;1 LİTRE 750 gram Soğan doğranmış 100 gram Margarin 800 ml Beşamel sos 1 Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber 200 ml Çiğ krema YAPILIŞI ;Soğanları kaynar suda 2-3 dk haşlayın ve iyice süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS YUMURTA YEMEKLERİ VE FIRINDA KIZARTILMIŞ KUZU VE KOYUN ETLERİNİN YANINDA VERİLİR ![]() SOĞAN SOSU MALZEME ; 1 LİTRE 50 gram Margarin 600 gram Soğan ince dilimlenmiş 200 ml SU 800 ML Beşamel sos 100 ml Çiğ krema 1 Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini ve soğanları ve suyu koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS ÇOK KOYU KIVAMDAOLUP,GENELLİKLE FIRINDA KIZARTILMIŞ KOYUN ETLERİNİN YANINDA SERVİS OLUNUR ŞEYTAN SOSU MALZEME ;1 LİTRE 50 Gram Arpacık soğan 2 Adet defne yaprağı 25 Adet taze çekilmiş karabiber 1 Dal taze kekik 100 ml Beyaz şarap 200 ml Sirke 1 lt Demi glace sos 75 gram Margarin 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber YAPILIŞI ;Arpacık soğanları,taze çekilmiş karabiber,defne yaprağı,taze kekik,beyaz şarap ve sirkeyi derin bir tavaya koyup,suyunu tamamen çektirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS IZGARA ET VE TAVUK ,HİNDİ YEMEKLERİNİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR ![]() BEŞAMEL SOS MALZEME ; 5 LİTRE 450 gram margarin 450 gram UN 5 litre süt 125 gram rendelenmiş soğan 2 Adet karanfil 1 Adet defne yaprağı YAPILIŞI ;Margarin ve unu derin bir tavada beyaz meyaneyi hazırlayın ve soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NANELİ SOS MALZEME ; 1 LİTRE 250 gram Nane yaprakları 150 gram Toz şeker 200 ml Su 700 ml Sirke YAPILIŞI ;Nane yapraklarını kıyıp, toz şekerle birlikte bir karıştırma kabına koyun ![]() ![]() ![]() ![]() NOT;BU SOS SICAK VE SOĞUK KUZU VE KOYUN ETİYLE SERVİS EDİLEBİLİR ESPANYOL SOS MALZEME ;1 LİTRE 3 kg küçük kırılmış sığır kemiği 300 gram Margarin 150 gram havuç 150 gram Soğan 1 Diş sarımsak 1 Bağ maydanoz 200 gram domates salçası 175 gram UN 5 Litre su YAPILIŞI ;Kemikler yağda kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DEMİ GLACE SOS MALZEME ;1/2 LİTRE 0 ![]() 100 ml Beyaz şarap YAPILIŞI ;Espanyol sos ve et suyu birlikte kaynatılıp, içine beyaz şarap ilave edilir ![]() ![]() ![]() NOT ; BEŞAMEL SOS ,ESPANYOL SOS VE DEMİ GLACE SOS ANA SOSLARDIR AVCI SOSU MALZEME ; 1 LİTRE 125 gram Margarin 200 gram Mantar dilimlenmiş 50 gram Arpacık soğan ince kıyılmış 250 gram Domates 200 ml Sek beyaz şarap 1 litre Demi glace sos 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber YAPILIŞI ;Margarini derin bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT ;BU SOS IZGARA VEYA SOTE ET ,KÜMES HAYVANLARININ YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR
__________________
|
![]() |
![]() |
|