|
|
Konu Araçları |
derler, marşları, marşlarının, mehter, meydanı, osmanlı, sözleri, takımı |
Mehter Takımı Marşları, Osmanlı Mehter Marşlarının Sözleri, Buna Er Meydanı Derler Me |
08-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mehter Takımı Marşları, Osmanlı Mehter Marşlarının Sözleri, Buna Er Meydanı Derler MeBUNA ER MEYDANI DERLER Buna er meydanı derler Bunda söz olmaz yandım aman aman Çifte yürekli erkekler Şahım gelir bu yane yandım aman aman Ele bele dine imânım İhanet olmaz yandım aman aman Okurlar fermânı imanım Yandım kıyarlar cane yandım aman aman İHTİYATLAR SİLAH ÇATMIŞ İhtiyatlar silah silah çatmış Ah yolun üstüne hey aman aman Nazlı yarim geli geli vermiş Sol dizin üstüne adaş aman aman Gözün yaşı durmaz akar Gülyüzün üstüne hey aman aman Şimden sonra haram haram olsun Bu yerler bana adaş aman aman YİNE DE ŞAHLANIYOR Yinede şahlanıyor aman Kolbaşının yandım da kır atı Görünüyor yandım aman Bize serhad yolları Davullar çalınsın aman Aman da ceng-i cengide harbiyi Görünüyor yandım aman Bize sefer yolları Gâhi sefer olur aman Aman da sefer seferde eyleriz Hazan erişince aman Bahar güzel severiz Gülyüzlü yari de aman Aman da hile ile de severiz Sefersiz olamaz aman Aman er evlaları ESTERGON KAL’ASI Estergon Kâl’ası bre dilber aman Su başı durak aman Kemirir gönlümü bre dilber aman Bir sinsi firak Gönül yar peşinde bre dilber aman Yar ondan ırak aman Akma Tuna akma bre şahin aman Ben bir dertliyim Yar peşinden amanda gezer Koşar yandım karabahtlıyım KIRIMDAN GELİRİM Kırım’dan gelir gelirim Adım da Sinan’dır hey aman Kılıncımın suyu yar suyu Kandır da dumandır hey Kırım’dan gelir gelirim Atım da araptır hey aman Gizlenme Nemce rü Nemçe rû Sinan da buradadır hey Meydan da burdadır hey ESKİ ORDU MARŞI Ey şanlı ordu,ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter Bir elde kalkan, bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker Deryada olsa herşey muzaffer Dillerde tekbir, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Ordumuz olsun daim muzaffer CEDDİN DEDEN Ceddin deden, neslin baban Hep kahraman Türk milleti Orduların, pekçok zaman Vermiştiler dünyaya şan Türk milleti, Türk milleti Aşk ile sev milliyeti Kahret vatan düşmanını Çeksin o mel’un zilleti ARTAR CİHATLA ŞANIMIZ Artar cihadla şanımız Fahr-i Resûl sultanımız Şer-i bize insanı Hak Uğrunda aksın kanımız Türk oğluyuz Ünvanlı, namlı, şanlıyız Allah deyu harb ederiz Var nusrete imanımız MEHTER MARŞI Gâfil ne bilir neş’ve-i pür-şevk-i vegâyı Meydân-ı celâdetteki envar-ı sefâyı Merdân-ı gazâ aşk ile tekbir tekbirler alınca Titretti yine, rû-yı zemin arş-ı semâyı Allah yolunda cenk edelim şân alalım şan Kur’an’da vaadediyor Hazret’iYezdan SANCAK MARŞI Ertuğrul’un ocağında uyandın Şehitlerin kanlarıyla boyandın Nice düşman kâl’asına uzandın Sana selam ey şanlı Türk sancağı Çırpınarak dalgalanır kanadın Gökyüzüne çıkmak mıdır muradı Gölgende can vermek ister evlâdın Sana selam ey şanlı Türk sancağı OSMAN PAŞA MARŞI Tuna nehri akmam diyor Etrafımı yıkmam diyor Şanı büyük Osman Paşa Pilevne’den çıkmam diyor Düşman Tunayı atladı Karakolları yokladı Osman Paşa’nın kolunda Beşbin top birden patladı GENÇ OSMAN Of of Genç Osman dediğin bir küçük uşak Beline bağlamış ibrişim kuşak of of Aman Askerin içinde birinci uşak Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of Of of Genç Osman dediğin bir küçük aslan Bağdat’ın içime girilmez yastan of of Aman her ana doğurmaz böyle bir aslan Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of Of of Bağdat’ın kapısını Genç Osman açtı Düşmanın cümlesi önünden kaçtı of of Aman kelle koltuğunda üç gün savaştı Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of |
|