Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyleri, eski, gogol, zaman

Eski Zaman Beyleri (Gogol)

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eski Zaman Beyleri (Gogol)

Eski Zaman Beyleri

Gogol

Rus edebiyatının en büyük ve en sıra dışı yazarlarından biri olan Nikolay Gogol Eski Zaman Beyleri’nde eski yaşama biçimlerinin çürümüşlüğünü büyük bir ustalıkla ele alır Bir başka büyük Rus yazarı Anton Çehov’un öncüsü ve ustası olan Gogol hikâyelerinde kişilik incelemesi yapmaktan kaçınır karakterlere olaylar ve onların konuşmaları üzerinden ulaşır ve birkaç çizgiyle olağanüstü kişilikler yaratır

Eski Zaman Beyleri: Mizahi üslupla sıcak öyküler

Gogol

(1809-1852) Rus roman ve oyun yazarı Henüz lisedeyken yazdığı yazılar ve şiirler ile dikkat çekti Devlet memurluğu ve öğretmenlik yaptı İlk hayranları arasında Puşkin de vardı Başyapıtı Ölü Canlar’da feodal Rusya’nın serflik düzenini ve adaletsizlikleri Müfettiş’te yozlaşmış bürokrasiyi yansıttı 10 yılı aşkın bir süre Ölü Canlar’ın devamını yazmakla uğraştı ama eserini tamamlayamadan yarı çılgın bir şekilde öldüYazarın diğer önemli eserleri arasında Bir Delinin Hatıra Defteri Burun Palto Taras Bulba Eski Zaman Beyleri ve Araba bulunur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com