Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fırtınanın, gorki, habercisi

Fırtınanın Habercisi (Gorki)

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fırtınanın Habercisi (Gorki)

Fırtınanın Habercisi

Gorki

Fırtınanın Habercisi Ekim Devrimi öncesi Rusya’sının üzerinde toplanan kara bulutlar ile köpüren deniz arasında kanat çırpıp durur Gorki fırtına öncesi bir gözlemleme yolculuğuna çıkartır bizi ülkesinde; hapishanelerden kentin izbe bodrumlarına uzanan bu yolculuk masal üzerinden bizi geçmişe ülkenin Rus olmayan öteki halklarının geleneklerine götürür Gözlemlemenin bakmanın ayrıntıyı hayatın içinde gerçekliğin imbiğinde demlemenin büyük ustası sessizliğini bozmadan "dolaştırır" bizi; yoksunluğu savrulmuşluğu ve dibe vurmuşluğu ise asıl yaşayanlara yorumlatır Bizler de hapishanelerde zindanımsı bodrum katlarında yoksunlukların alt sınırında yaşayan ve açık seçik bir politik bilinçleri bulunmayan bu insanları ayakta tutan gücün ne olduğunu anlamaya çalışırız Kimileri için en olumsuz durumda bile biraz ironi öfke yaşama dürtüsü inanç ve kolay anlaşılmaz bir şeylerdir belki hayata destek veren itkiler Kimileri içinse ufukta beliren fırtına bulutlarının müjdelediği yarınlar

Fırtınanın Habercisi: Umuda yolculuk

Gorki

(1868-1936) Rus öykü oyun ve roman yazarı Serserileri ve toplumdışı insanları anlattığı öyküleriyle tanındı; ardından Rus toplumunun sosyalist düzene geçiş sürecini yansıtan eserler verdi 1905 Devrimi’ne büyük etkileri oldu 1906-1913 arasında sürgüne gönderildi Lenin ve Stalin dönemlerine tanıklık etti Önemli eserlerinden bazıları ilk romanı Foma Gordeyev otobiyografik üçlemesini oluşturan Çocukluğum Ekmeğimi Kazanırken ve Benim Üniversitelerim ile Ana "Taşralı Oblomov" Matvey Kojemyakin Artamonovlar ve Klim Sangin’in Hayatı’dır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com