Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocukluğum, gorki

Çocukluğum (Gorki)

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocukluğum (Gorki)

Çocukluğum

Gorki

Yedi yıllık siyasi sürgünden dönen Gorki 1913 yılında 1923’te Benim Üniversitelerim’le bitecek üçlemesinin ilki olan Çocukluğum’u kaleme alır Anlattıklarının kendisine değil geçmişte ve yaşadığı günlerdeki sıradan Rus halkının hayatına ait korkunç izlenimlerin kasvetli çerçevesinden ibaret olduğunu söyleyen Gorki hayatının ayrıntılarına tesadüflerine; tarihinin en büyük dönüşümüne doğru evrilen Rusya’nın gerçekliğini yansıtan temsili bir güç kazandırır

Çocukluğum: Hayatın dikenli yollarında

Gorki

(1868-1936) Rus öykü oyun ve roman yazarı Serserileri ve toplumdışı insanları anlattığı öyküleriyle tanındı; ardından Rus toplumunun sosyalist düzene geçiş sürecini yansıtan eserler verdi 1905 Devrimi’ne büyük etkileri oldu 1906-1913 arasında sürgüne gönderildi Lenin ve Stalin dönemlerine tanıklık etti Önemli eserlerinden bazıları ilk romanı Foma Gordeyev otobiyografik üçlemesini oluşturan Çocukluğum Ekmeğimi Kazanırken ve Benim Üniversitelerim ile Ana "Taşralı Oblomov" Matvey Kojemyakin Artamonovlar ve Klim Sangin’in Hayatı’dır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com