Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
daisy, henry, james, miller

Daisy Miller (Henry James)

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Daisy Miller (Henry James)

Daisy Miller

Henry James

Henry James ayrı sosyal katmanlara ait iki insan arasındaki ürkek temkinli ilişkinin görünmez ama sert duvarlara çarpmasını alt sınıfı hor gören Amerikan aristokrasisinin eleştirisine dönüştürüyor Sessiz bir eleştiri bu; tıpkı İsviçre’nin sakin gölleri gibi durgun; gürültüsüz bir dünyada ritüellere bağlanmış insan ilişkileri gibi Bu ortamdan kaçan Daisy Miller Roma’da Collosium’un sivrisinekleri gibi üzerine üşüşen İtalyan erkeklerinde de aradığı aşkı bulamayacaktır

Daisy Miller: Aşk ile ölüm arasında

Henry James

ABD´li romancı New York´ta doğdu İlk gençlik yıllarında Cenevre Paris ve Londra´ya giderek yabancı dil öğrenme fırsatı buldu Roman türünde ürünler vermeden önce öyküler kitap eleştirileri ve makaleler yazdı James Amerikan edebiyat tarihinin en verimli ve en etkili yazarlarından biri oldu Eserlerinden bazıları: Amerikalı Bir Kadının Portresi Bostonlular Yürek Burgusu Büyükelçiler Güvercin Kanatları Washington Meydanı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com