Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağlar, karadenizde, limanyazanosman

Karadeniz'de Üç Liman-Yazan:Osman Çağlar

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karadeniz'de Üç Liman-Yazan:Osman Çağlar

Karadeniz'de Üç Liman: Temmuz, Ağustos ve Sinop
Milli Mücadele'de Bir Destan
Osman Çağlar

Kadıköylü Osman Efendi, Trabzonlu Osman Efendi, Üsküdarlı Ali Reis, Trabzonlu Rıfat Reis, Göreleli Yusuf, Erzincanlı Salih, Rizeli Recep Kâhya, İstanbullu Avram Efendi, Trabzonlu Osman Bey, Üstteğmen Tevetoğlu Dursun Ali ve diğerleri…
Alemdar kurtarma gemisini, Milli Mücadele’ye katılmak üzere, işgal altındaki İstanbul’dan Karadeniz’e kaçıran sıra neferlerinden birkaçı…
Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve son “deniz muharebesi” Ankara Hükümeti’nin resmen tanınması anlamına gelen bir anlaşmayla sonuçlanan bir destanın öyküsü…
Her satırında bu toprakların ve bu denizlerin ruhunu soluyacağınız, etkileyici bir roman…

“Kitap baştan sona kadar büyük bir özenle, belgelere dayanarak yazılmış Hiçbir abartma ve gerçeğe aykırılık yok Kitabı, inandırıcılık açısından en ufak bir kuşku duymadan, bir gecede, Kurtuluş Savaşı’yla övünç duyarak, tatlı bir iç huzuruyla okuyup bitiriyorsunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com