Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
david, dilek, greig, identity, inan, kitap, place, plays, sense

He Sense Of Place And İdentity İn David Greig's Plays | Dilek İnan Kitap The Sense .

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

He Sense Of Place And İdentity İn David Greig's Plays | Dilek İnan Kitap The Sense .

he Sense of Place and Identity in David Greig's Plays | Dilek İnan

Kitap Adı:The Sense of Place and Identity in David Greig's Plays
Yazar Adı: Dilek İnan
Sayfa Sayısı: 166
Fiyat: 16 TL (Satışdışı / Baskısı Yok)
Yayın Tarihi: Temmuz 2010
ISBN: 978-605-5676-22-3
Kategori: Tiyatro / Piyes / İngilizce

Bu çalışmada Büyük Britanya ve Avrupa?nın yeni dönem tiyatro yazarlarından olan David Greig?in eserleri incelenmiştir David Greig, 21 yüzyılda yerel olmasının yanı sıra küresel bir yazar olabilme başarısına da ulaşmış dikkat çekici isimlerden biridir O, İngiliz dilinin şiirselliğini ustaca kullandığı oyunlarında yeni anlatım türleri ortaya çıkarmış, eserlerini verdiği dönemde oluşan yeni tiyatro kültürüne ve anlayışına büyük katkılar sağlamıştır Eserlerinde, milenyum çağındaki kültürel ve küresel değişikliklere vurgu yapan Greig, 90lı yıllarda yoğun biçimde görülen siyasal, çevresel ve teknoloji alanındaki gelişmelerden etkilenmiş ve bu etkiyi eserlerine de yansıtmıştır Yazar küresel, kozmopolit ve uluslararasılık yönünde bir gelişmenin yaşandığı günümüzde kimlik ve mekan kavramlarının yeniden irdelenmesinin gerekliliğine dikkati çekmiştir Oyunlarında bir çok bakımdan değişimin yaşandığı dünyada kişisel, kültürel, ulusal, uluslararası kimliklerin oluşumu ve belirlenmesi ile mekan arasındaki bağlantıyı işlemiştir Greig, küreselleşen dünyada kimliğin sürekli bir oluşum içinde olduğunu savunmuş; küreselleşme ve modern teknolojinin bireyleri birleştirdiği kadar yalnızlaştırdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com