Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gümüş, hakkında

Gümüş / Gümüş Nedir? / Gümüş Hakkında...

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gümüş / Gümüş Nedir? / Gümüş Hakkında...

Gümüş
ing Silver

Sembolü: Ag
Atom Numarası: 47
Atom Ağırlığı: 10786815 gr/mol
Yoğunluk: 1050 gr/cm3
Erime noktası: 96193 oC
Kaynama noktası: 2212 oC

Bulunuşu: Çok eski zamanlardan beri bilinen ve aktif olarak kullanılan bu element İncil'in Genesis (yaratılış) kitabında geçmekte ve kayıtlara göre milattan önce 3000 yıllarında gümüş-kurşun karışımından ayrıştırılarak elde edildiği nakledilmektedir Saf metalik halde bulunabildiğinden ve altından ucuz olduğundan yaygın bir şekilde kullanım alanı bulabilmiştir Doğada metalik halinden başka argentit (Ag2S) ve boynuz gümüşü (AgCl) halinde de bulunmaktadır Kurşun, çinko, bakır, altın rezervlerinde de bol miktarda olduğu saptanmıştır

Kaynak: CRC Handbook of Chemistry and Physics, 63rd edition, CRC Press

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com