Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, devrimler, inkılapları

Atatürk İnkılapları (Devrimler)

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk İnkılapları (Devrimler)

Atatürk İnkılapları (DEVRİMLER)

Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanıp, ulusal bağımsızlık ve özgürlüğün sağlanmasından sonra Mustafa
Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türk toplumunu çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmek amacıyla siyaset,
kültür, toplum, vBulletin alanlarda girişilen ve her biri bir devrim niteliği taşıyan yenileştirme hareketlerine
girişildi Bu girişimlere Atatürk Devrimi, Atatürk İnkılabı, Türk İnkılabı ya da kısaca İnkılaplar da denilen Türk Devrimi, ülke yaşamının bütün alanlarını ilgilendirmekle birlikte genel olarak beş bölümde incelenebilir:
Siyasal alandaki devrimler (saltanatın kaldırılması, cumhuriyetin ilanı; hilafetin kaldırılması); hukuk
alanındaki devrimler (Şeriye ve Evkaf Vekaleti'nin kaldırılması; Medeni Kanun'un kabulü; Ceza Kanunu'nun
kabulü); din alanındaki devrimler (laikliğin kabulü; hutbe ve dualar ile ezanın türkçeleştirilmesi; tarikatların
kaldırılması, tekke ve zaviyelerin kapatılması); toplumsal alandaki devrimler (kadın haklarının tanınması;
şapka ve kıyafet devrimi; takvim, saat ve ölçülerde değişiklik; soyadı yasasının kabulü); eğitim ve kültür
alanındaki devrimler (eğitim ve öğretim devrimi; harf devrimi; halkevlerinin kuruluşu; tarih anlayışında
gerçeğe dönüş; dil devrimi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com