Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, ikinci, selim, sultan

Sultan İkinci Selim / Sultan İkinci Selim Hayatı

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan İkinci Selim / Sultan İkinci Selim Hayatı

HAYATI

Sultan İkinci Selim 28 Mayıs 1524'de İstanbul'da doğdu Babası Kanuni Sultan Süleyman, annesi Hürrem Sultan'dır Hürrem Sultan Slav kökenlidir Orta boylu, açık alınlı, mavi, gözlü, ince kaşlı ve sarışın bir padişahtı Şehzadeliğinde mükemmel bir tahsil ve terbiye ile yetiştirildi Devlet idaresini iyice öğrenmek için de Anadolu'nun çeşitli yerlerinde sancakbeyliği yaptı Bu sırada tahsiline devam ederek, ilim ve tecrübesini arttırdı

Sarı Selim olarak da anılan II Selim, Kütahya sancakbeyi iken aldığı, babası Cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın ölüm haberi üzerine İstanbul'a gelerek, 30 Eylül 1566 günü 42 yaşında iken tahta geçti Sarı Selim daha önceki Osmanlı Sultanlarına göre silik ve zayıf bir hükümdardı

Babasının saltanatı sırasında diğer kardeşleri Şehzade Bayezid ve Şehzade Mustafa'nın bertaraf edilmesiyle kolayca tahta geçen Sultan İkinci Selim, adını aldığı dedesi Yavuz Sultan Selim ve babası Kanuni'ye göre oldukça silik bir idare sergilemiştir Devrin büyük devlet adamları sayesinde Osmanlı Devleti ihtişamını sürdürmüş, Sokullu Mehmed Paşa gibi dirayetli ve tecrübeli vezirler hükümeti ayakta tutmuşlardır Sultan İkinci Selim'in kendisi hiç sefere çıkmamış ve liyakatli olmayan Ali Paşa'nın Kaptan-ı Deryalığında İnebahtı faciası yaşanmıştır 8 yıl padişahlık yaptıktan sonra 15 Aralık 1574 günü vefat etti Ayasofya'ya defnedildi Sultan İkinci Selim İstanbul'da ölen ilk Osmanlı Padişahıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com