Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, askeriye, kuvvetleri, mehmetcik, resimli, silahlı, türk

Türk Silahlı Kuvvetleri -Askeriye -Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Resimli Anlatım

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Silahlı Kuvvetleri -Askeriye -Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Resimli Anlatım

Türk Silahlı Kuvvetleri -Türk Silahlı Kuvvetleri Hakkında Askeriye ARACLARI
Türk Silahlı Kuvvetleri Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik

(TSK), Türkiye Cumhuriyeti devletini içten ve dıştan gelebilecek olan her türlü tehdite karşı savunma görevini üstlenmiş olan silahlı devlet kuvvetidir Yaptırım gücünü, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'ndan alır Mevcut dönemin başkomutanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay BaşkanıOrgeneralIşık Koşaner'dir
Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri olmak üzere üç kuvvetten oluşur Barış döneminde İçişleri Bakanlığına bağlı olarak görev yapan ve sefer durumunda Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine dahil olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatı ise alt birimleridir Toplam asker sayısı bakımından NATO'nun Amerika Ordusu'dan sonra 2 kalabalık ordusu ve zorunlu askerlik uygulayan 8 ülkesinden biridir

TSK, iç güvenliğin tehdit altında olduğunu ifade ederek bazen bazı yasaların geçmesini engellemek ya da geçirmeye zorlayarak [7], bazen de Türkiye Cumhuriyeti hükûmetlerini istifaya zorlayarak neredeyse her on yılda bir demokratik sivil yönetime müdahele etmiştir[8] Bu darbe ve muhtıralar bazen emir komuta zinciri içinde (12 Eylül Darbesi gibi); bazen de emir komuta zinciri dışında sadece bir grup subay tarafından planlanmış ve icra edilmiştir( 27 Mayıs Darbesi gibi)

yazılar Vikipedi, özgür ansiklopedi
Düzenleyen ALMİRA

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hava Kuvvetleri

düzenli bir yapılandırmayla Türk Silahlı Kuvvetleri adını almıştır Türk Ordusu Cumhuriyet tarihi boyunca bir çok isyan bastırmış, Kore Savaşı ve Kıbrıs Harekâtı'nda savaşmış, PKK'ya karşı operasyonlar yapmıştır Ayrıca Afganistan, Kosova, Lübnan, Somali gibi birçok ülkeye uluslararası askerıi kuvvetlere destek amaçlı asker göndermiştir

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK ile 1980'li yıllardan beri mücadele etmektedir Millî Savunma Bakanlığı verilerine göre 1984-2009 arasında 5821 TSK mensubu, 775 emniyet görevlisi, 1350 köy korucusu, 4828 sivil çatışma ve saldırılarda hayatını kaybetmiş, yaklaşık 28000 PKK'lı öldürülmüştür

Türk Silahlı Kuvvetleri 1991 yılından beri Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik Süpürge, Kazıma, Çelik, Tokat, Çekiç, Şafak, Sandviç ve Güneş kod adlı sınır ötesi harekâtlar düzenlemiştir

Kardak Krizi , Türk bandıralı bir geminin Kardak Kayalıkları'nda karaya oturması sonucu Türk ve Yunan kurtarma ekipleri arasında anlaşmazlık çıkınca patlayan krizdir ve iki ülkeyi savaşın eşiğine getirmiştir
Suriye Krizi , PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye içinde serbestçe dolaşması ve PKK'nın kamplarının burada kurulması Türkiye ile Suriye'yi karşı karşıya getirdi Türk Ordusu Suriye sınırına doğru yığıldı Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz meclisten savaş yetkisi isteyebileceklerini söyledi Hafız Esed başkanlığındakı Suriye sonunda bu baskılara dayanamayarak tutumundan vazgeçerek Öcalan'ı sınırdışı etti Bu kriz 2 ülkeyi savaşın eşiğine getirmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-16-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kara Kuvvetleri
Türk Kara Kuvvetleri

Türk Kara Kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük birimidir Bünyesinde 4 Ordu, 9 Kolordu, 2 Mekanize Tümen, 9 Zırhlı Tugay, 15 Mekanize Piyade Tugayı, 11 Motorize Piyade Tugayı, 5 Komando Tugayı, 1 İnsani Yardım Tugayı, 2 Topçu

Tugayı bulunur Ayrıca Kıbrısta Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri adı altında yaklaşık bir kolordu seviyesinde yaklaşık 40000 Personel bulundurmaktadır Anayasa ile tayin

edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve kollanması ile ilgili kendisine verilen görevleri yerine getirir Ortalama Türkiye'nin karadaki askeri kuvvetinin 350000 er ve erbaşın üstünde olduğu bilinmektedir

Jandarma

Jandarma Genel Komutanlığı, görev alanı il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan yerler ile polis teşkilatı bulunmayan yerler olarak belirlenmiş olan kolluk kuvveti Görevi itibarıyle İçişleri bakanlığına bağlıdır Türkiye yüzölçümünün % 92'si

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-16-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Deniz Kuvvetleri

Türk Deniz Kuvvetleri

Türk Deniz Kuvvetleri, Türkiye'yi denizden gelecek tehditlere karşı savunmak ve ülkenin denizle alakalı menfaatlerini korumak ve kollamakla görevli kuvvettir Deniz Kuvvetleri 26 Fırkateyn, 14 Denizaltı, 9 Korvet ile Karadeniz, Ege ve Akdenizde saygı duyulan bir güçtür 51000 aktif çalışanı ile personel sayısı bakımında dünyanın 8 büyük deniz kuvvetidir[10] Donanma Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Güney Deniz Saha Komutanlığı, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı[color="gray"] olmak üzere dört ana ast komutanlıktan oluşur
Sahil Güvenlik Sahil Güvenlik (Türkiye)

Görevi, deniz yetki alanlarında ulusal ve uluslararası hukuku etkin kılmak, can ve mal güvenliğini sağlamaktır[12] 1 Ocak 1985'e kadar Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlıydı Bu tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapmaktadır[13] 20 bin aktif personele sahip bu teşkilat tümen seviyesinde temsil edilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com