|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, askeriye, kuvvetleri, mehmetcik, resimli, silahlı, türk |
![]() |
Türk Silahlı Kuvvetleri -Askeriye -Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Resimli Anlatım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Silahlı Kuvvetleri -Askeriye -Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Resimli AnlatımTürk Silahlı Kuvvetleri -Türk Silahlı Kuvvetleri Hakkında Askeriye ARACLARI Türk Silahlı Kuvvetleri Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik ![]() ![]() (TSK), Türkiye Cumhuriyeti devletini içten ve dıştan gelebilecek olan her türlü tehdite karşı savunma görevini üstlenmiş olan silahlı devlet kuvvetidir ![]() ![]() ![]() Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri olmak üzere üç kuvvetten oluşur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TSK, iç güvenliğin tehdit altında olduğunu ifade ederek bazen bazı yasaların geçmesini engellemek ya da geçirmeye zorlayarak [7], bazen de Türkiye Cumhuriyeti hükûmetlerini istifaya zorlayarak neredeyse her on yılda bir demokratik sivil yönetime müdahele etmiştir[8] ![]() ![]() yazılar Vikipedi, özgür ansiklopedi Düzenleyen ALMİRA |
![]() |
![]() |
![]() |
Türk Silahlı Kuvvetleri -Askeriye -Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Resimli Anlatım |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Silahlı Kuvvetleri -Askeriye -Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Resimli AnlatımHava Kuvvetleri ![]() ![]() ![]() düzenli bir yapılandırmayla Türk Silahlı Kuvvetleri adını almıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK ile 1980'li yıllardan beri mücadele etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türk Silahlı Kuvvetleri 1991 yılından beri Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik Süpürge, Kazıma, Çelik, Tokat, Çekiç, Şafak, Sandviç ve Güneş kod adlı sınır ötesi harekâtlar düzenlemiştir ![]() Kardak Krizi , Türk bandıralı bir geminin Kardak Kayalıkları'nda karaya oturması sonucu Türk ve Yunan kurtarma ekipleri arasında anlaşmazlık çıkınca patlayan krizdir ve iki ülkeyi savaşın eşiğine getirmiştir Suriye Krizi , PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye içinde serbestçe dolaşması ve PKK'nın kamplarının burada kurulması Türkiye ile Suriye'yi karşı karşıya getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Silahlı Kuvvetleri -Askeriye -Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Resimli AnlatımKara Kuvvetleri Türk Kara Kuvvetleri ![]() ![]() ![]() Türk Kara Kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük birimidir ![]() ![]() ![]() ![]() Tugayı bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve kollanması ile ilgili kendisine verilen görevleri yerine getirir ![]() ![]() ![]() Jandarma ![]() ![]() ![]() Jandarma Genel Komutanlığı, görev alanı il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan yerler ile polis teşkilatı bulunmayan yerler olarak belirlenmiş olan kolluk kuvveti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Silahlı Kuvvetleri -Askeriye -Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Resimli AnlatımDeniz Kuvvetleri Türk Deniz Kuvvetleri ![]() ![]() ![]() Türk Deniz Kuvvetleri, Türkiye'yi denizden gelecek tehditlere karşı savunmak ve ülkenin denizle alakalı menfaatlerini korumak ve kollamakla görevli kuvvettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahil Güvenlik Sahil Güvenlik (Türkiye) ![]() Görevi, deniz yetki alanlarında ulusal ve uluslararası hukuku etkin kılmak, can ve mal güvenliğini sağlamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|