![]() |
Asker Marşlari / Buyurun Asker Marşlari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asker Marşlari / Buyurun Asker MarşlariAsker MaRşLaRI ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- GÜNDOĞDU MARŞI * Gün doğdu, hep uyandık, siperlere dayandık İstiklalin uğruna da, al kanlara boyandık ![]() * Sandılar Türk uyudu, ata cenge buyurdu, Türkün asker olduğunu, dünyalara duyurdu ![]() * Ülkemiz Türk ülkesi, aşık eder herkesi Üstümüzden eksilmesin al bayrağın gölgesi ![]() * ALAY MARŞI * Annem beni yetiştirdi, bu ellere yolladı Al sancağı teslim etti, Allah’a ısmarladı * Boş oturma çalış dedi, hizmet eyle vatana Sütüm sana helal olmaz, saldırmazsan düşmana * Arş ileri, marş ileri, Türk askeri dönmez geri ![]() * Yastığımız mezar taşı, yorganımız kan olsun Biz bu yoldan dönersek, namus bize ar olsun ![]() * Ne şereftir ölmek bize bu güzel vatan için Yanar yürek yurt aşkıyla daima için için ![]() * Arş ileri, marş ileri, Türk askeri dönmez geri ![]() * PİYADE MARŞI * Güneş doğar, dağları gölgeler bu renk, Gümüş sularda yanar, altın bir çelenk, Hasret dolu bir sıla, gönlümüzde cenk, Süngüler parlasın ufkun üstünde ![]() * Her yaram bir çiçek gibi, Kanımla suladım bu yeri, Yurduma bahar yaparım, Göğsüme taktığım gülleri ![]() * Şimşekler, bombalar bin ölüm takın, Çelikten tanklarıyla gelse bir akın, Bizden zafer bekleyen ülkeler yakın, Yer ateş, gök ateş, şanlı piyade ![]() * Her yaram bir çiçek gibi, Kanımla suladım bu yeri, Yurduma bahar yaparım, Göğsüme taktığım gülleri ![]() * 2'NCİ KOMANDA MARŞI * Türk’üm ben komandoyum, Oğuz neslidir soyum, Yeryüzü titreten Fatihlerin oğluyum, Komandoyuz güçlüyüz, bizler Atatürkçüyüz ![]() * Şöyle bir sivriye bak, Dağa çizilmiş bayrak, Esiverse bir rüzgar, Dağlar dalgalanacak ![]() Komandoyuz güçlüyüz, bizler Atatürkçüyüz ![]() * Gözler alev başlar dik, Bir kaplan gibi çevik, Gözlüyor ufukları, Anıtlanmış Mehmetçik ![]() Komandoyuz güçlüyüz, bizler Atatürkçüyüz ![]() |
![]() |
![]() |
|