![]() |
Fıkra Nedir? Özellikleri Nelerdir... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıkra Nedir? Özellikleri Nelerdir...FIKRA NEDİR? Bu yazı türünü, halk arasında anlatılan kısa, güldürücü, ders verici olay anlatılarıyla karıştırmamak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FIKRANIN BELİRLEYİCİ ÖZELLİKLERİ: - Makale gibi düşünsel plânla yazılır ![]() ![]() - Yazar anlattıklarını kanıtlamak zorunda değildir ![]() kendisi gibi düşündürme kaygısı yoktur ![]() - Günübirlik yazılardır, en beğenileni bile birkaç gün sonra unutulur ![]() - Yazar, yapmacıklıktan uzaktır ![]() ![]() - Anlatım yazarın kendine özgü olmalıdır ![]() - Bu kurallara bütün yazılı anlatımlarda uygulanacak genel kuralları ekleyiniz ![]() KAHRAMAN EBE Maraş'ın Bertiz Bucağına bağlı köylerdeki 10 tifolu çocuğu tedavi ederken 20 yaşındaki genç ve güzel köy ebesi aynı hastalığa yakalanarak ilaçsızlık yüzünden ölmüştür ![]() ![]() ![]() Döndü Çomar hatıra defterine şunları yazmıştır: "Doktor yüzü görmeyen, senenin 6 ayında dış dünya ile her türlü bağlantısı kesik olan bu masum insanlara elimden geldiğince yararlı olmaya çalışıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözleri ağlamaklı okudum ben haberi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne bilinçli, ne görev duygusu ile dolu bir ölüme gidiştir bu! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Mehmed Kemal) = FIKRA ÖRNEKLERİ = TUFAN VE PAPAZ Hıristiyan bir ülkede tufan olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sular iyice yükselmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sular yükselmeye devam etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İNGİLİZ, AMERİKAN ve TÜRK LİDERLERİ İngiltere başbakanı, Amerikan Başkanı ve Türkiye Başbakanı biraraya gelmiş sohbet ediyorlarmış ![]() ![]() - Ben çalışan vatandaşıma ayda 4000 dolar dolar veririm ![]() ![]() İngiliz lider de şöyle demiş; - Ben çalışan vatandaşıma ayda 2000 EURA veririm ![]() ![]() ![]() Türkiye Başbakanı alır sözü ve; - Ben çalışan vatandaşıma ayda 450 YTL veriyorum ![]() ![]() ![]() BANKACILAR Yaşlı çift evliliklerinin kırkıncı yıl dönümünde paraya kıymışlar, Avusturalya'da tatil yapmaya karar vermişlerdi ![]() ![]() Sessizliği pilotun anonsu bozdu:"Sayın yolcularımız! Korkarım size kötü bir haberim var ![]() ![]() ![]() "Neyse ki altımızda haritada görülmeyen bir ada var ve sahiline inmeye çalışacağız ![]() "Bunu başarabilirsek tek sorunumuz bizi bulabilmeleri için dua etmek olacak ![]() Uçak minik adanın kumsalına başarılı bir iniş yaptı, kimsenin burnu kanamadı ![]() Uzun bir rahatlama sessizliğinden sonra adam karısının ellerini tuttu,gözlerine endişeyle baktı; "Mona, bu ayki kredi kartı borcunu ödemiş miydin?" "Hayır sevgilim,unutmuşum ![]() Adam endişeyle yine sordu: "Araba kredisinin taksitini ödemiş miydin?" "Özür dilerim canım, onu da ödememiştim ![]() Yaşlı adam karısının ellerini bıraktı ve kırk yıldır yapmadığı şekilde ona sıkı sıkıya sarıldı ![]() ![]() ![]() "Hiç olmadığım kadar ![]() ACEMİ ASKER Askerliğe yeni başlamış bir er çavuşunun yanına giderek: -Efendim, çorbada kum vardı! dedi ![]() Çavuş kaşlarını çatarak -Ne olmuş yani? Buraya yemek beğenmeye değil, vatan toprağını korumaya geldiniz ![]() ![]() -Evet ama komutanım! Biz buraya vatan toprağını yemeye de gelmedik! AKIL HASTANESİNDE Akıl hastanesinde doktor iki hastasına: -Şu dolabı beraber yukarı çıkarın! dedi ![]() Biraz sonra hastalardan birinin dolabı omuzlamış, oflaya puflaya yukarı çıkardığını gördü: -Oğlum, hani diğer arkadaşın? Ben size dolabı beraber taşıyın demiştim! -Arkadaşım dolabın içinde rafları taşıyor doktor bey! AKLI GELİŞTİRİR Yolculuk sırasında mola vermek isteyen yaşlı bir adam, bir hana girdi ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine yaşlı adam, hancıya, -"Ben balığın yalnızca başını yiyeceğim" dedi ![]() Hancı bunun nedenini sordu ![]() Yaşlı adam da, -"Balık başı zekayı artırır, balık başı yiyen insan akıllı olur" dedi ![]() Bunun üzerine öteki yolcu hemen atıldı ve yaşlı adama: -"Balık başını niye sen yiyeceksin, ben yemek istiyorum" dedi ![]() Yaşlı adam da itiraz etmedi ve balığın koca gövdesini yedi ve bir güzel karnını doyurdu ![]() Öteki yolcu ise yalnızca balığın başını yedi ve sonra yaşlı adama seslendi: -"Sen koca gövdeyi yedin karnını doyurdun ben yalnızca kafayı yedim aç kaldım" dedi ![]() Yaşlı adam da bu sözlere şöyle karşılık verdi: -"Bak nasıl akıllandın ![]() AZERİ DOKTOR İŞBAŞINDA Bir okurdan gelen bir bilicilik iletisini de aktaralım ![]() Doktor Azeri olunca: -Gelesen! -Selam doktor bey! -Salam ![]() ![]() ![]() -Ne salamı? Kızımı muayeneye getirdim ![]() -Gızım, sen yahşi birine ohşayırsan! (Kızım sen iyi birine benziyorsun) -Neee! Kızım kimi okşuyormuş? -Vallahi kimseyi okşamıyorum baba! -Sus kız! Koskoca doktor yalan mı söyleyecek? Ellerindeki pişikten anladı herhalde! -Pişik ele degel kucağa yaraşır! (Kedi ellenmemeli, kucağa alınmalı!) -Doktor sen ne diyorsun yaa? -Siz haradan gelisiz? (Siz nereden geliyorsunuz?) -Biz at mıyız haradan gelecek? Doktor, ağzını topla! -Gızım soyunasan, sırtına gulag asmak isterem ![]() ![]() -Baba yaa ![]() ![]() ![]() Men indi gızına dayandıraaram ![]() ![]() ![]() ![]() -Baba ne diyor bu? -Ağlamasan balam ![]() ![]() ![]() -Gızım sen karhanede çalışırsaan! (Kızım sen fabrikada mı çalışıyorsun?) -Lan p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Özümü itirdim, Dağlara gar düşende, Bülbüle gam düşende, Ruhun bedenden oynar Gözüme yumruk gelende ![]() ![]() ![]() 14 mart Tıp Bayramı yabancı hekimsiz kutlu, 23 mart meteoroloji günü kar yağışlı olsun ![]() AZERİ HAMAMDA Azeri nin biri hamamı çok severmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamamcı buna çok kızmış, - biz hırsız mıyız diye ![]() Hamamcı ve adamları,adamı güzel bir dövmüşler ![]() Aradan bir iki ay geçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Aya hele bak! Men burya bele mi gelmiştim? BÜYÜK BEBEK Laz ın biri Ankara'da bir barda içerken cep telefonu çalmış, telefonunu açmış, bir o kulağına bir bu kulağına götürürken sevinçle bardaki herkese içki ısmarlamış ![]() ![]() ![]() ![]() -"Dediğim gibi,bizim oralarda ortalama bebek kilosu budur ![]() Dört bir yandan tebrikler yağmış; bardaki herkes lazı kutlamış ![]() ![]() ![]() -''Sen şu 15 kg doğan bebeğin babası değilmisin? Herkes bebeğin iki haftada kaç kilo olduğunu merak ediyor ![]() Baba gururla cevap vermiş, -"10 kg ![]() Barmen şaşırmış ve meraklanmış ![]() -"Ne oldu? Doğduğu gün zaten 15 kg ![]() ![]() Laz baba içkisini başına dikmiş, ıslak dudaklarını koluna silmiş ve barmene doğru eğildi ve gururla yanıtlamış; -"Sünnet ettirdim" ![]() ÇOCUK DEDESİYLE Küçük çocuk dedesinin kucağında otururken birden: Dedeciğim! Gözlerini bir yumsana! der ![]() -Neden yavrucuğum? -Annem geçenlerde "Deden gözlerini bir yumsa çok zengin olacağız," diyordu da! DANA BAŞINI NEDEN ÜÇ KEZ SALLAMIŞ Beş arkadaş oturmuş sohbet ediyorlar ![]() ![]() -"Dağın eteğinde dört inek ile bir dana otluyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben dağın zirvesine çıkayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüseyin arkadaşlarına soruyor: -"Dana ineklere ne demek istemiş ?" Arkadaşları birçok cevap vermesine rağmen hiçbirinin doğru cevap olmadığını söylemiş ![]() -"Bilemediniz mi cevabı ?" Arkadaşları hep birlikte: -"Bilemedik, sen söyle doğru cevabı" demişler ![]() -"O inekler de bilememişler dananın ne demek istediğini ![]() ![]() DEDE DOKTORDA 75 yaşlarmda bir dede doktora gider ![]() -Dede nasılsm, ciğerlerin nasıl? -Pek iyi değil oğlum! der yaşlı dede ![]() -Dede! Ben sana 3 paketen fazla sigara içme demedim mi? Bunun üzerine dede cevap verir: -Dediğin gibi üç paketen fazla içmiyorum ama bu yaştan sonra sigaraya başlamak da zor oldu yani! ![]() GÖRÜMCEME GEDİREM Erzurum'da bir bayan akrabalarını ziyaret için caddede hızlı adımlarla yürümektedir ![]() Bir kavşağa gelince kırmızı ışık yanar ![]() ![]() O sırada trafik akışını kontrol eden trafik polisi bayanın kurallara uymadığını görür ve; -Bayan! bayan! nereye gidiyorsunuz acele acele, araba çarpacak, dikkat etsene! der ![]() Bayan: -Saa ne, görümceme gedirem ![]() HİİÇ Adam günün yorgunluğu üzerinde, perişan bir vaziyette İETT durağında otobüs beklemektedir ![]() ![]() - Buraya oturamazsın! Ben kimim biliyor musun? - Kim olduğunuzu bilmeli miyim? - Ben Yrd ![]() ![]() ![]() - Evet? - Benim gibi kıdemli birinin yanına oturamazsın! - Size bir soru sormak istiyorum ![]() ![]() - Doçent ![]() - Peki sonra? - Şayet başımıza bir şey gelmezse Profesör ![]() - Daha sonra? - Belki zor ama, Ordünaryus Profesör ![]() - Evet ![]() ![]() ![]() - Hiiç ![]() ![]() ![]() - Ben şimdiden 'hiç'im; lütfen müsade edin yanınıza oturayım ![]() ![]() ![]() HOCA PAPAĞAN Adam petshopa gider, papağanların fiyatını sorar ![]() -"Bu papağan ne kadar?" -"1000 euro!" -"Peki, ne yapar?" -"Çok güzel konuşur!" Adama birkaç papağan daha sorar: -"2000 euro, Ingilizce de bilir; 5000 euro, 4 dil bilir vs ![]() -" Köşede tüyleri dökülmüş, sıradan bir papağana gözü ilişir ve sorar: -"Bu ne kadar?" Satıcı: -"Bu 10 ![]() -"Bunun ne özelliği var ki? Tüyleri dökük bir papağan!" der ![]() Satıcı cevap verir: -"Ben de bilmiyorum ama bu gördüğün papağanların hepsi ona "Hocam der ![]() SINIFTA Medeni hukuk dersinde hoca en arkada devamlı konuşan öğrenciyi ayağa kaldırarak sorar; -"Söyle bakalım, iğfal ne demektir?" Oğrenci hiç tereddüt etmeden cevap verir: -"Sizin şu an yaptığınız hocam!" Şaşıran hoca: -"Nasıl yani?" diye çıkışır ![]() -"Bir kimsenin bilgisizlik ve tecrübesizliğinden faydalanarak ona zarar veren davranışlarda bulunmaya iğfal denir!" TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI Dava: Tarihı eser kaçakçılığı ![]() Yer: Ağır ceza mahkemesi ![]() Olay: Arabanın bagajında Roma dönemi büstler yakalanmıştır ![]() "-Anlat bakalım Osman?" "-Tarlamı sürerken bu kafaları buldum hakim bey, tam müzeye teslim etmek üzere yola çıkmıştım ki tutuklandım ![]() -"Osmannnn, Osmannnnnnn! Hatay'da bulduğun kafaları neden İstanbul'daki müzeye teslim etmeye çalışıyorsun Osmannnnnnnn!" 1940'LARDAN AKTARILAN BİR ANI Yaşlıca bir Rum kadıncağız sanık kürsüsünde durmaktadır ![]() ![]() ![]() -"Hanım! Düzgün dur!" Sertliğiyle bilinen bir hakimdir ![]() ![]() -"Hanım! Düzgün dur!" Kadıncağız tekrar toparlanır ![]() ![]() -"Hanım! Düzgün dur!" deyince kadıncağız dayanamaz ve : -"Aaa yeter bea! Mahkeme mi yapıyoruz, fotoğraf mi çektiriyoruz?" der ![]() MAHKEMEDE Hakim sorar: -"Müvekkiliniz neden boşanmak istiyor avukat hanım?" -"Karşı tarafla aralarında düşünce farklılıklarından kaynaklanan şiddetli geçimsizlik bulunuyor sayın hakim!" Hakim cevap verir: -Tabii, biri Aristo; diğeri Descartes çünkü! İŞSİZ GAZETECİLERE İŞ Kriz döneminde iki gazeteci işsiz kalmış, Almanya'ya gitmişler ![]() ![]() ![]() -"Bu gübreyi atacaksınız!" İş 10 günlük işmiş ![]() ![]() -"Bu tamam, size başka iş vereceğim!" demiş ![]() ![]() -"İrisini buraya, küçüğünü buraya, iyisi buraya, kötüsü buraya, bu düğmeye bastığınız zaman da bant çalışır ![]() ![]() -"Tamam!" demişler ![]() Patron gittikten sonra banta basmışlar, bant çalışmaya başlamış ama bunlar şaşırmışlar ![]() ![]() ![]() -"Ne yaptınız siz, ne iş yapıyordunuz ülkenizde?" diye sormuş ![]() Bizimkilerden biri : -"Gazeteciyim!" demiş ![]() Diğeri : -"Ben de!" demiş ![]() O zaman çiftlik sahibi cevabı oturtmuş: -"Iyiyi kötüyü, küçüğü büyüğü bilmezseniz sadece pislik atarsanız!" TEMEL ASANSÖRDE Temel bir gün oteldeki asansöre binmiş ![]() ![]() Asansörün içindeki tabelada -Asansör 4 kişiliktir, yazıyormuş ![]() Otel sorumlusu, Temel'in asansörde beklemekte olduğunu görür ![]() Temel'e neden beklediğini sorunca cevap çok ilginçtir: -Asansör 4 kişilik ya ![]() ![]() ![]() ![]() TEMEL KIRTASİYECİDE Temel kırtasiyeye girmiş, tezgahtara: -Pana pir roman lôzum! demiş ![]() Tezgôhtarı sormuş: -Efendim! Ağır mı olsun, hafif mi? Temel atılmış: -Farketmez, nasul olsa arabam dışarudadur! ![]() TEMEL ASKERDE Temel askerliğini yapıyormuş ![]() ![]() ![]() -Atla istasyona celeydum ![]() Derken kırkıncı da tamamlanmış, Temele sıra gelmiş ![]() -Senin de mi atın çatladı? diye sormuşlar ![]() -Hayır! demiş Temel, Yoldaki 39 at leşini geçemedum! ![]() TEMEL DENİZDE Temelin küçük takası on kişilik tayfasıyla Karadeniz'in engin sularında yol almaktadır ![]() Temel tayfalarını yanına çağırır ![]() -Uyy uşaklar! Ha purada pi teneke altinumuz olsa idu ne ederduk? Uşaklar: -Uyyy paylaşirduk onlari ![]() Temel teklifi kabul eder ve altınları paylaştırmaya başlar: -Uyy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tayfalar buna itiraz ederler ve aralarında müthiş bir kavga başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Peki, getirin altınları! dediğinde Hepsi bir ağızdan cevaplarlar: -Uyy haçim bey, pizum altinumuz falan yok! Olacağinu farz edeyduk! TEMEL İLE DURSUN Temel'le Dursun iki tane at almışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -En iyisi beyaz at benimki siyah at da seninki olsun! demiş ![]() KEKEME Kekemenin biri bir gün Beşiktaş'ta kekeme okulunu ararken okulun yerini bulamamış, en yakınındakı bir bakkala girip -KakakakarrdeşHH, bubububurraaalarrrrdaddadadad bbbi kekekemememe okukukukuluuu varmış, nenenenerededede bibibiliyor musususun? diye sormuş ![]() Bakkal cevap vermiş: -Okulun yerini bilmiyorum ama kardeşim, senin okula hiç ihtiyacm yok! Bence gayet iyi kekeliyorsun! ![]() TEMEL İLE OĞLU Temel Anadolu Lisesi sınavına hazırlanmakta olan oğlu Dursun'a sormuş: -Söyle pakayum Tursun, su kaç terecede kaynayi? Dursun biraz düşündükten sonra cevaplamış: -Toksan terecede ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Temel oğluna yeni birşey öğretme hazzıyla düzeltmiş cevabı: -Pilemedun, toksan terecede tik açı kaynayi ![]() TEMELCİK OKULDA Temelcik öğretmenine sorar: -Tünyamuz pi cün yok olacak mi? -Evet yavrum! -Peçi uçan uçaklar nereye inecek? TEMEL DOKTORDA Temel'e bir işe girmek için sağlık raporu lôzım olmuş ![]() ![]() Muayene esnasında doktor sormuş: -Kulaklarınızdan ya da burnunuzdan bir şikôyetiniz var mı? -He ya!, demiş Temel; Özellikle fanilamu çikarurken çok zorlanayrum! TEMEL İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR Temel İngilizce öğrenmek için dershaneye yazılmış ![]() "Come!, yani Gel" demeyi öğretiyorlarmış ![]() Temel öğretmene sormuş: -Pu nasil iştur? Come yazaysun, kam okuysun, peçi cel olduğuni nereden anlaysun?" TEMEL SINAVDA Stadyumda sınav Trabzon'un en zengininin oğlu olan Temel matematik dersinden hep çakıyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() -Kolay bir soruyla başlayayım! demiş ve -2 kere 2 kaç eder? diye sormuş ![]() Temel düşünmüş, düşünmüş ve - 4 eder ! demiş ![]() Statta derin bir sessizlik olmuş ![]() -Hocam! Pi şans daha! SIRAYA GİR Temel nefes nefese Haydarpaşa'da tren garına gelmiş ![]() ![]() -Postançıya pi pilet! Gişe memuru başını kaldırmadan -Sıraya gir!" demiş ![]() Temel sağına soluna bakmış, kendinden başkası yok ![]() -Hemşerum! Postancıya pi pilet! demiş ![]() Cevap aynı: -Sıraya gir! Temel darlanmış, kafasını gişeden içeri sokarak bağırmış: -Hemşerum! Postancıya pi pilet daa! Memur yine başını kaldırmadan -Sıraya gir!" der demez Temel yumruğu patlatmış ![]() -Ne vuruyorsun kardeş; demiş ![]() Temel cevabı oturtmuş: -Ben mi? Ha pu kadar kalabalikta penum vurduğimi nereden çikararayisun? BAYRAM NAMAZI Temel'in birgün annesi vefat etmiş ![]() ![]() -Temel! Ananin cenaze namazini kilmican mi? Temel -Haçen pen çenaze namazi kilmayi bilmiyom! demiş ![]() Aradan bir hafta geçmiş, bu sefer Temel'in kaynanası ölmüş ![]() ![]() -Ula Temel! Hani sen cenaze namazi kHmayi bilmeyidun? Temel cevap vermiş: -Haçen bu çenaze namazi değil ki, payram namazidur da! BU FIKRAYI DUYMADINIZ Trabzon'da bir grup çok ağaç kesebilmek için Amerika'dan motorlu testere getirtmeye karar vermişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Uyy o ne daa? KARADENİZLİ ÖĞRETMEN Dilbilgisi dersinde Karadenizli öğretmen Erzurumlu öğrencisini sözlüye kaldırır ve şu soruyu yöneltir: -Pakmak fiilinin çekiminu yap pakalum ![]() ![]() ![]() Erzurumlu öğrenci hemen atılır: -Bakirem, bakirsen, bakir ![]() ![]() ![]() Öğretmen öğrencisinin bu cevabı karşısında kızmış: -Uy diluni eşşekarisu soksin! Öyle mi denur daa? Onun aslu pöyledur: -Pakayrum, pakaysun, pakayi ![]() ![]() ![]() KARADENİZLİ GARDİYAN Karadenizli hapishanede gardiyanlık görevi yapıyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı mahkum bir gün yine ağır hasta olarak Karadenizli gardiyan tarafından hastaneye götürülür ![]() ![]() ![]() ![]() Mahkum uzun yıllar mahkumiyeti olduğundan hapishaneden bir türlü çıkamamış ve yine hastalanmış ![]() ![]() -Yooo götüremem ![]() ![]() KISACA SÜPHANEKE Karadenizli Öğretmen öğrencileri Din Dersinden sözlü sınavı yapmaktadır ![]() ![]() Öğretmen: -Senin adın ne kızım ? -Kevser, Öğretmenim ![]() -Pekala sen Kevser Süresini oku bakalım ![]() Öğrenci duayı okur ve öğretmenden aferin alır ![]() ![]() -Senin adın ne oğlum? -Fatih, öğretmenim ![]() Peki sen de Fatiha suresini oku, der ![]() Öğrenci Fatiha Suresini okur ve öğretmenden beğeni kazanır ![]() ![]() ![]() - Benim adım Yasin ![]() ![]() KUŞBALASI GİBİ DİPDİRİ Bir kış günüdür ![]() ![]() Şehire doktora götürürler ![]() ![]() -Bu çocuk kuşpalazı-difteri olmuş, der ![]() Reçetesini yazar ve köyüne gönderir ![]() -Neyi varmış bebeğinizin, geçmiş olsun derler ![]() Anne: -Bir şeyi yok, kuşbalası (kuş yavrusu) gibi dipdiri, dedi doktor ![]() LAZER YAZICI Komutan emir erini çağırmış: - "Bana çabuk bir lazer yazıcı bul getir ![]() - "Emredersin komutanım ![]() ![]() - "Lazer yazıcıyı getirdim komutanım ![]() - "Hani nerde lan?" - "Komutanım bu arkadaş laz bir erdir ve bizim bölükte yazıcıdır!" - "Ulan iyi ki, scanner istememişiz be!" MALATYA NEDEN 44 Turgut Özal birgün Istanbur'da, Pera Palas'ta "hemşehrileriyle birlikteymiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sayın Cumhurbaşkanım! demiş, "Hep siz soruyorsunuz ![]() -Sor bakalım Mesut Hoca! -Efendim, Malatya'nın plakası neden 44 -Hoca, senin soru da çok kolaymış ![]() ![]() ![]() -Sadece ondan dolayı değil sayın Cumhurbaşkanım! Malatya'ya 44 numaranın verilmesinin bir gerekçesi daha mevcut Malatya 'dört dörtlük' bir şehir olduğu için plakası da "dört dört" Görüyor musunuz sayın Cumhurbaşkanım? Sizin de bilmediğiniz şey varmış! Özal basmış kahkahayı ![]() ![]() PARAYI UZATIVER EVLADIM Birgün Sarıyer-Taksim minübüsündeyim ![]() Arka koltuktan para uzatıyorlar ![]() Yanımda iki genç çocuk oturuyor ![]() -Evlôdım! Şu parayı uzatır mısın? Bir Zincirlikuyu! dedi ![]() Çocuk parayı aldı, biraz çekti, buruşturdu ve kadına geri verdi ![]() Hadisenin farkında olmayan yaşlı teyze -Ne var oğlum? dediğinde çocuğun cevabı gayet netti: -Teyze! Bu para uzamıyor! Minibüstekilerin halini görmeliydiniz! PARÇA PARÇA KAÇMAK 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat Almanlar bu kez : -"Olmaz!" derler ![]() İngiliz sebebini sorunca şöyle cevaplarlar: -"Galiba parça parça kaçmaya çalışıyorsun!" TIP ÖĞRENCİLERİ DERSTE Hocaları Tıp öğrencilerine öğüt veriyormuş ![]() -Çocuklar! iyi doktor olmak için iki konu çok önemlidir ![]() ![]() ![]() Öğrenciler "biz dikkatliyiz ve de tiksinmeyiz" diye hep birlikte hocalarına cevap vermişler ![]() ![]() ![]() -Hadi bunu yapın bakalım der ![]() Çocuklar çaresiz parmaklarını idrara batırıp, ağızlarına götürürler ![]() ![]() -Efendim inandınız mı? der ![]() -Tiksinmediğiniz belli ama, dikkatli değilsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() YAŞANMIŞ MUAVİN FIKRASI Isparta otogarında şoförlerle sohbet ederken şöyle bir anı anlattı muavin Süleyman: -Otobüsle İstanbul'a yolcu götürdük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Bu çöpleri neden çöp bidonuna atmadın da buraya bıraktın ![]() ![]() Ben de hemen atağa geçtim: -"Vay şerefsiz, görgüsüz muavin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Çöpleri kucakladığım gibi çöp bidonuna götürüp attım ![]() |
![]() |
![]() |
|