|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bakımı, edilir or işıltılı, elde, işıltılı, sac, saclar |
![]() |
İşıltılı Saçlar Nasıl Elde Edilir/İşıltılı Saç Bakımı Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşıltılı Saçlar Nasıl Elde Edilir/İşıltılı Saç Bakımı NedirIşıltılı Saçlar ![]() Günlük 50-200 tel dökülmesi normal sayılıyor ![]() ![]() Saç, yüzümüzün en önemli aksesuarlarından biri ![]() ![]() ![]() Mevsim geçişleri, hormonal faktörler vedüzensiz yaşam tarzı, saçları yıpratıyor ![]() ![]() ![]() Saçlar, keratin proteininden oluşuyor ![]() ![]() Protein desteği Nasıl vücudumuzda tüm sistemlerin düzenli işleyebilmesi için dengeli beslenme önemliyse aynı durum saçlarımız içinde geçerli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neler yemelisiniz? Saç sağlığınız için sadece protein almanız yeterli değil ![]() ![]() Demir: Kırmızı et, yumurta, kuru baklagiller, pekmez, yeşil sebzeler, domates, kuru meyveler ve yağlı tohumlar demir bakımından zengin ![]() ![]() ![]() Biotin: Yumurta sarısı, karnabahar, peynir ve yerfıstığı biotin kaynaklarından ![]() Çinko; Deniz ürünleri, et, bira mayası, kuru baklagiller ve mantar çinkonun önemli kaynakları ![]() Selenyum: Balık, tam tahıllar, brokoli, lahana, kereviz, salatalık, soğan, turp, sarımsak, mantar, yumurta, ay çekirdeği selenyum bakımından zengin ![]() Bakır: Deniz ürünleri, patates, karaciğer, kuru baklagiller, kakao, kayısı, kuru meyveler, tam tahıllar ve yağlı tohumlar bakırın iyi kaynakları ![]() Magnezyum: Ay ve kabak çekirdeği, badem, kabak, brokoli, patates, fasulye, et, süt, balık, yumurta, kuru baklagiller, tam tahıllar, bira, çikolata magnezyum bakımından zengin ![]() A vitamini: Balık, yumurta, kırmızı et, süt ve yoğurt, havuç, kayısı, kavun, şeftali, ıspanak, brokoli, roka, maydanoz, dereotu ve terede bulunuyor ![]() B6 vitamini: Muz, patates, nohut, balık, tavuk, kavun, ıspanak, brokoli, kırmızı et, domates, bira mayası, ay çekirdeği ve yer fıstığında bulunuyor ![]() C vitamini: Kuşburnu, kivi, turunçgiller, çilek, brokoli, kırmızı ve yeşil biber, kavun, yeşil yapraklı sebzeler, domates, karnabahar ve patates önemli C vitamini kaynaklarından ![]() D vitamini: En iyi kaynağı güneş olmakla birlikte uzun süre güneşe maruz kalan saçlarda da yıpranma görülebiliyor ![]() ![]() E vitamini: Bitkisel yağlar, ay çekirdeği, yer fıstığı, yeşil yapraklı sebzeler ve kepeği ayrılmamış un, E vitamini içermeleri nedeniyle önemli ![]() Niasin: Tavuk, hindi, balık, mantar, buğday kepeği, yer fıstığı, ay çekirdeği, süt, yoğurt, peynir, yumurta ve patates niasin açısından iyi kaynaklar ![]() |
![]() |
![]() |
|