Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, okuyacağı, sahiplerinin, ölü

Ölü Sahiplerinin Okuyacağı Dualar...

Eski 08-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölü Sahiplerinin Okuyacağı Dualar...

Ölü Sahihlerinin Okuyacağı Dualar

392- Ümmü Seleme´den (Radıyallahu Anha) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in şöyle buyurduğunu işittim: Hangi kula bir musibet gelir de, şunları söylerse, muhakkak ki Allah Teâlâ ona musibeti sebebiyle sevab verir ve onun yerine kendisine ondan daha hayırlısını ihsan buyurur "Ümmü Seleme (Radıyallahu Anha) demiştir: (Zevcim) Ebû Seleme vefat edince, Resûlüllah bana emrettiği şekilde söyledim de, Allah Tealâ bana ondan daha hayırlısı olan Resûlül­lah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´i verdi:

"înnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn Allâhümme´cürnî fî musibeti ve-hlif li hayren minhâ"

(Biz Allah´ın kullarıyız ve O´na döneceğiz Allah´ım, musibetimde bana sevab ver ve ondan daha hayırlısını bana ihsan et)"[43]

393- Ümmü Seleme´den (Radıyallahu Anha) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Seliem şöyle buyurdu:

"Sizden birinize, bir musibet (ölüm) gelince, şöyle desin:

"İnnâ lillâhi ve innâ üeyhi râciûn Atiâhümme indeke ahtesibü musî betî fe´cürnî fîhâ ve ebdilnî bina hayran minhâ"

(Biz, Allah´ın kullarıyız ve O´na döneceğiz Allah´ım! Musibetimin sevabını Senin katından istiyorum; ondan dolayı bana mükâfat ver ve on­dan ötürü, bana ondan daha hayırlısını ver)"[44]

394- Ebû Musa EI-Eş´arf den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, ResûlüUah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

"Kulun çocuğu öldüğü zaman, Allah Teâlâ, meleklerine sorar: kulu­mun çocuğunu (canını) aldınızmı? Melekler:

? Evet, derler Allah:

? Onun kalbinin meyvasını aldınız? buyurur Onlar:

? Evet, derler Allah sorar:

? Kulum ne söyledi? Onlar derler ki:

? Kulun Sana hamd etti ve istirca´ yaptı (İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râci-ûn, dedi) Allah Tealâ buyurur:

? O kuluma Cennette bir ev yapın ve ona Hamd evi adım verin,"[45]

395- Ebû Hüreyre´den rivayet edilen bu hadîsi şerif, geçen hadîsin ma­nasını ifade eder ResûlüUah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurmuştur: "Allah Tealâ şöyle buyurur: Hangi mü´min kulumun dünya ehlinden sevgi­lisini alırım da, sonra onun için sevab isterse, katımda onun mükâfatı cen­netten başkası değildir"[46]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com