![]() |
Allah Rasulüne Cuma Günü Salavat Getirmek... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Rasulüne Cuma Günü Salavat Getirmek...Allah Rasulüne Cuma Günü Salavat Getirmek Her zaman ve her durumda salavat getirilebilir ![]() ![]() ![]() Mesela, Evs b ![]() “Günlerinizin en değerlisi Cuma günüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ” Ashap Efendilerimiz buyurdular ki: Ya Resulallah! Sen çürümüş olacaksın, bizim salavatımız sana nasıl arzolunur? Buyurdu ki: “Allah peygamberlerin cesetlerini yemeyi toprağa haram kılmıştır” Aişe (ra)’dan rivayet edildiğine göre: “Kim Cuma günü bana salavat getirirse, kıyamet gününde ona şefaatim hak olur” Enes’den rivayet edildiğine göre: “Cuma günü bana bolca salavat getirin ![]() ![]() “Cuma günü bana çokça salavat getirin ![]() ![]() ![]() Şu rivayet edilen hadisler hepsi sıhhatli olan hadislerdir ![]() إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا() إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمْ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُهِينًا() el-Ahzâb suresi, 56 ![]() ![]() 56 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahummesalli Ala Seyyidina Muhammed'in Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed |
![]() |
![]() |
|