Ulusal Yarışma Jürisi |
08-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ulusal Yarışma Jürisi* 21 Uluslararası İstanbul Film Festivalinin Ulusal Yarışma Jürisi'nin Jüri başkanlığını yönetmen Erden Kıral üstleniyor 21 Uluslararası İstanbul Film Festivalinin Ulusal Yarışma Jürisi beş kişiden oluşuyorJüri başkanlığını yönetmen Erden Kıral üstleniyor Jüride Türkiyeden yer alan diğer isimler ise oyuncu Mehmet Aslantuğ, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr Naci Güçhan ve oyuncu Yelda Reynaud olacak Ulusal Yarışma Jürisinin bu yılki yabancı üyesi ise Montréal Film festivali Direktörü Daniéle Cauchard Ulusal Jürinin Festivalde Ulusal Yarışmaya katılacak olan filmleri değerlendirmesi sonucunda Dr Nejat Eczacıbaşı Vakfı tarafından Yılın En İyi Türk Filmi ile Yılın en İyi Yönetmenine 25er milyar TLlik para ödülleri verilecek Bu ödüllerden başka Ulusal Yarışma Jürisinin seçeceği En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncuya onursal nitelikte birer ödül verilecek Ulusal Yarışma Jürisi bu dört ana ödülün yanısıra, yönetmenlik ve oyunculuk dışında herhangi bir senaryo, görüntü, kurgu, müzik vs) üstün başarı göstererek yedinci sanata katkıda bulunan bir kişiye, onursal nitelikte bir Jüri Özel Ödülü de verebilecek Uluslararası İstanbul Film Festivalinde bu yıl Ulusal Yarışmada yarışacak olan filmler: Maruf / Yönetmen: Serdar Akar Şellale / Yönetmen: Semir Aslanyürek Yazgı / Yönetmen: Zeki Demirkubuz İtiraf / Yönetmen: Zeki Demirkubuz Bana Şans Dile / Yönetmen: Çağan Irmak Fotoğraf / Yönetmen: Kazım Öz O da Beni Seviyor / Yönetmen: Barış Pirhasan Hiçbiryerde / Yönetmen: Tayfun Pireselimoğlu Ayna / Yönetmen: Hakan Şahin 9 / Yönetmen: Ümit Ünal Kaynak: intersinemacom |
|