Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arı, film, kısa, oluyor, zeybek

'Sarı Zeybek' Kısa Film Oluyor!

Eski 08-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

'Sarı Zeybek' Kısa Film Oluyor!

*

Atatürkün ölümünden 8 ay önce, onuruna düzenlenen, valsi yarıda keserek Sarı Zeybeki oynadığı baloda yaşananları konu alan 'Sarı Zeybek' adlı kısa filmin çekimlerine şu günlerde başlanacak

Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları (TSTK) Plataformu öncülüğünde

hazırlanan, senaryosunu gazeteci-yazar Ömer Lütfi Metenin yazdığı filmin ana sponsorluğunu Bursa Büyükşehir Belediyesi üstleniyor

Biray Dalkıranın yöneteceği belgesel nitelik taşıyan filmin tanıtım

toplantısı, Atatürkün Bursada Sarı Zeybeki oynadığı baloya ev sahipliği yapan, filmin çekiminin de gerçekleştirileceği Bursa

Büyükşehir Belediyesinin tarihi binasında yapıldı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, toplantıda, kültür ve sanatın medeniyet ağacının meyveleri olduğunu, buna hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi

Belediyeler olarak bir yandan ulaşım, altyapı ve kentsel dönüşüm projelerini başarıyla sürdürürken, kültür sanat faaliyetlerini de ihmal etmediklerini anlatan Şahin, bu kapsamda konusu Bursada geçen 'Sarı Zeybek'e ana sponsor olduklarını kaydetti Şahin, 'Atatürkün Sarı Zeybeki oynadığı bina, şimdi Bursamızın hizmetinde tarihi belediye binası olarak hizmet veriyor Ulu önder Atatürkün ölümünden 8 ay önce Bursada katıldığı son balo Sarı Zeybek belgeseli ile yaşatılacak Yani Sarı Zeybek Bursada ayağa kalkacak' dedi

Türk halk müziğinin usta seslerinden Sümer Ezgünün Atatürkü oynayacağını dile getiren Şahin, ayrıca Atatürkün manevi kızı Ülkü Adatepenin de filmde rol alacağını belirtti Senarist Mete de, filmin senaryosunu aslında Atatürkün yazdığını kendisinin sadece daktilograf görevi gördüğünü söyledi Mete, şöyle konuştu:

'Bu yaşanmış bir hikaye Yani Gazinin kendi yazdığı ve baş rolünde oynadığı bir hikayedir O olayın görgü tanıklarının anlattıklarının çerçevesinde benim hayal ettiğim imaj, çekim olarak da başarılırsa ortaya kısa olmakla beraber, yıllarca önemli günlerde, Atatürkün insan yanının, derin yanının, kahraman yanının özetlenmiş olarak izlenebileceği bir film çıkacak Kısa ama çok uzun masajlar veren bir film olacak'

Atatürkün manevi kızı Adatepe ise toplantıda bulunmaktan çok büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu belirterek 'Bu binaya Atatürk ile birlikte gelmiştim Burayı tekrar görmek beni o kadar heyecanlandırıyor ki, hakikaten o günlere dönüyorum Burada kendimi küçük Ülkü olarak hissediyorum Böyle projelerde her zaman varım Ben Atatürkün kızı olmaktan daima gurur ve şeref duydum Bu ölene kadar da böyle olacak' dedi

Kaynak: intersinemacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com