Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
Ãzel, peri, rã¶portajä±, tozu

'Peri Tozu' Ã?Zel Rã¶Portajä±

Eski 08-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

'Peri Tozu' Ã?Zel Rã¶Portajä±

İçi boÅ?altılmıÅ? aÅ?k hikayelerine inat, özgün ve samimi bir aÅ?k filmi giriyor vizyona, “Peri Tozu” Uzun yıllar Amerika’da yaÅ?adıktan sonra Türkiye’ye dönen Ela Alyamaç’ın ilk uzun metraj filmi “Peri Tozu”; çoÄ?umuzun unuttuÄ?u bir gerçeÄ?i hatırlatıyor bize; “AÅ?k iyileÅ?tirir”
Televizyon dizilerinden tanıdıÄ?ımız İpek DeÄ?er ve Mehmet Ali NuroÄ?lu’nun baÅ?arılı performansları ve orijinal senaryosu ile, son dönem Türk sineması örnekleri içinde kendine farklı bir yer edineceÄ?ine inandıÄ?ımız “Peri Tozu”nun, adı gibi “sihirli” hikayesini anlatmasını istedik yönetmen Ela Alyamaç’tan…
Sinemalarcom: Peri Tozu, ilk uzun metraj filminiz Daha önce neler yaptınız?
Ela Alyamaç: Amerika’da yaÅ?arken çektiÄ?im kısa filmlerim ve bir uzun metraj senaryo çalıÅ?mam var
S: Fragmandan izlediÄ?imiz kadarıyla ‘aÅ?kın iyileÅ?tirici gücü’ üzerine odaklanan bir aÅ?k filmi gibi duruyor “Peri Tozu” Ama bir parça aksiyon da var, hatta bazı gerçeküstü öÄ?eler de mevcut gibi Siz nasıl ifade edersiniz “Peri Tozu”nu?
EA: Peri Tozu hayattan bir dilim İçinde neÅ?e de var hüzün de AÅ?kın iyileÅ?tirici gücü de, evet aslında bu söz çok güzel açıklıyor, filmde birbirini iyileÅ?tiren iki insan var, hatta “kırık ruhumu onar öpücüklerinle bu gece” diye Å?arkı sözümüz bile var Filmde birbirlerini keÅ?federken, hem birbirlerine destek olan hem de tanımaya çalıÅ?an iki genç insanın hikayesi var
S: Senaryo da size ait Bu hikaye nasıl oluÅ?tu? Kendi yaÅ?antınızdan ya da fikirlerinizden izler var mı filmin senaryosunda?
EA: Deniz ve Cem zihnimde yarattıÄ?ım karakterler Yazmaya baÅ?ladıÄ?ımda senaryonun nereye gideceÄ?i belli deÄ?ildi, hatta ilk versiyonlarında çok farklı bir son vardı Deniz ve Cem benim için kesinlikle yaÅ?ayan ve nefes alan karakterlerdi, hala da öyleler Bazen 10 sene sonra ne yapıyor olacaklar diye düÅ?ünüyorum Tabi ki benden izler taÅ?ıyorlardır ama otobiyografik bir senaryo deÄ?il kesinlikle
S: İzleyiciler olarak filmde neler bulacaÄ?ız? “Peri Tozu”nu izlemek için 3 neden söylemenizi istesek…
EA: O kadar çok neden var ki… Peri Tozu’nu izleyin çünkü bu iki insanın hayata ve aÅ?ka dair yaÅ?ayacakları maceraya tanık olmak çok zevkli Hayatta herÅ?ey aslında çözümlenmiyor, bazı problemlerle yaÅ?amayı öÄ?renmeye baÅ?lıyoruz belki Hayata pozitif bakmak bence önemli Peri Tozu, günümüz gençliÄ?inin yaÅ?adıklarını alıÅ?ık olduÄ?umuz kalıpların dıÅ?ında ama çok samimi bir Å?ekilde anlatıyor
S: “Peri Tozu” tam istediÄ?iniz gibi bir film olabildi mi? Film; hikaye, oyunculuk ve görsel kalite gibi unsurlar açısından tatmin etti mi sizi?

EA: Peri Tozu çok güzel bir film ama bir yönetmen yaptıÄ?ı iÅ?le tatmin olduÄ?u anda çöküÅ?e geçmiÅ?tir bence Tatmin olmayarak her zaman daha iyisini üretebiliriz
S: Sinemaya adım attıÄ?ınızda en büyük idealiniz neydi? Å?u anda o hedefe yaklaÅ?tıÄ?ınızı hissediyor musunuz?
EA: İnsanlarla hikayelerimi paylaÅ?mak istiyordum Aslında çok muhteÅ?em bir iÅ? bu İnsanları toplayıp onları karanlık bir salona oturtuyorsunuz, bütün dikkatlerini size vermelerini saÄ?lıyorsunuz, sonra da onlara bir hikaye anlatıyorsunuz Benim idealim hikaye anlatmaya devam edebilmek
S: Rüyalarınızı süsleyen bir proje var mı?
EA: Bir sonraki film hep rüyalarınızı süsleyen filmdir, ona ulaÅ?mak çok zordur ama beklersiniz… Sabırlı bir aÅ?ık gibi, sonra onu elde ettiÄ?inizde bazen kıymetini bilemezsiniz, yakınırsınız size yaÅ?attıklarından dolayı, ama sonunda tutkularınızın yani filminizin baÄ?ımlısı olursunuz BittiÄ?inde eski sevgiliyi görmenin verdiÄ?i o iç burkan acı gibi kendinizi ondan uzaklaÅ?tırmanız gerekir Ã?ünkü yeni bir aÅ?k baÅ?lamak üzeredir
S: Türk yönetmenler ya da oyuncular içerisinde ilgiyle takip ettiÄ?iniz, takdir ettiÄ?iniz isimler var mı?
EA: İÅ?ini tutkuyla yapan herkesi takdir ediyorum Buradan isimler seçersem atladıÄ?ım çok kıymetli insanlar olabilir
S: Türk sinemasındaki hareketliliÄ?i nasıl deÄ?erlendiriyorsunuz? Dünya standartlarını yakalamayı baÅ?ardık mı?
EA: Türk sinemasında her çeÅ?it teknik imkan var Ne kadar çok farklı öykü anlatılır, ne kadar çok farklı türde film çekilirse, bu çeÅ?itliliÄ?in artması ile birlikte Türk sineması da dünyada adını daha çok duyuracaktır diye düÅ?ünüyorum
S: Son dönem Türk filmleri içinden beÄ?endikleriniz / beÄ?enmedikleriniz oldu mu?
EA: Peri Tozu’nun post prodüksiyon çalıÅ?malarıyla ilgilendiÄ?im için sadece ‘Mutluluk’ filmini izleyebildim ve çok beÄ?endim Å?imdi kaçırdıÄ?ım bütün Türk filmlerini izlemeyi planlıyorum
S: Türk filmlerinde magazinel kimliÄ?i olan Å?arkıcıların ya da televizyon karakterlerinin rol alması rahatsız edici bir durum mu sizce?
EA: Bence her tür film çekilmeli, sofraya her tür çeÅ?ni gelmeli
S: AÅ?kı klavyelerle yaÅ?ayan yeni nesil Türk gençleri, “Peri Tozu”nun vermek istediÄ?i mesajı algılayabilecekler mi sizce?
EA: ‘Peri Tozu’ndaki aÅ?k hikayesini gençlerin zevkle izleyeceklerini düÅ?ünüyorum Günümüzde teknoloji sayesinde iliÅ?kiler daha çabuk tüketiliyor Eski Å?arkılardaki romantizme bir bakın, eskiden “seni görmem imkansız rüyalarım olmasa” derken, Å?imdi ‘web cam’ımı açar ve seninle konuÅ?urum’ durumuna geldik Bu iÅ?in Å?akası tabi, Peri Tozu çok köklü ve kuvvetli bir dostluÄ?u, geçmiÅ?le barıÅ? yapmayı, büyümeyi, aÅ?kı beklenmedik bir anda bulmayı yani aslında herkesin filmi izlediÄ?inde kendinden bir parça bulabileceÄ?i bir öyküyü anlatıyor

Devami

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com