Prof. Dr. Sinsi
|
Nehir Erdoä?An Ã?Zel Rã¶Portajä±
Nehir ErdoÄ?an… Yeni neslin güzel ve baÅ?arılı oyuncularından biri OyunculuÄ?un ana kriterinin güzellik olduÄ?u ülkemizde; farkını ortaya koyan, yeteneÄ?ini ön plana çıkarmayı baÅ?aran ender güzellerden… Televizyon dizilerinde ve popüler filmlerde gösterdiÄ?i performanslardan sonra Amerika yolcusu olan genç oyuncu, Å?imdilerde yeni filmi Broken Angel / MeleÄ?in Sırları’nın heyecanını yaÅ?ıyor “Hollywood yapımı ilk Türk filmi” olan MeleÄ?in Sırları’nda baÅ?rolü üstlenen Nehir ErdoÄ?an ile beklediÄ?imden daha sıcak bir röportaj yaptık Ekranda biraz soÄ?uk göründüÄ?ünü kendisi de kabul ediyor ancak okuyunca siz de anlayacaksınız ki, oldukça keyifli ve esprili biri…
Sinemalar com: “MeleÄ?in Sırları” filminde baÅ?rol oynamanız için yönetmen Aclan BüyüktürkoÄ?lu'ndan mı teklif aldınız?
Nehir ErdoÄ?an: Evet, yönetmen Aclan BüyüktürkoÄ?lu ile bu proje sebebiyle tanıÅ?tık Ã?n görüÅ?menin ardından -ki küçük bir oyunculuk sınavına da tabii tutulmuÅ?tum bu görüÅ?mede- birlikte yol almaya karar verdik… Ardından gelen üç yıl boyunca da Aclan ve eÅ?i Leslie ile kimi zaman Amerika’da kimi zaman Türkiye’de projeyle ilgili sık sık görüÅ?tük Ã?ç yıl önce alınmıÅ? bir karar olması sebebiyle, senaryo ve benim karakterim üzerine Aclan’ın fikirlerinden çokça yararlanma Å?ansım oldu
S: Türkiye’de rol aldıÄ?ınız birkaç dizi ve filmden sonra, Hollywood yapımı bir Türk filminde baÅ?rolde oynamak için biraz erken gibi bir kaygıya kapıldınız mı?
N: Bilmem 27 yaÅ?ındayım Hollywood için yaÅ? sınırı mı vardı? İÅ?in Å?akası bir tarafa, sadece Hollywood olduÄ?u için deÄ?il, her yeni iÅ?imin baÅ?langıcında heyecanla birlikte biraz kaygı da duyarım… Bu da hiçbir zaman kaybetmek istemediÄ?im bir Å?ey…Ã?ünkü ister tv dizisi olsun, ister Hollywood yapımı bir sinema filmi, heyecan duymadıÄ?ım gün hayatta kendime yapacak baÅ?ka Å?eyler bulmam gerektiÄ?i gündür, bunu bilirim
S: Kendinizi bir oyuncu olarak nasıl görüyorsunuz ?
N: Bilemem Bu soruyu ben yanıtlayamam Yanıtlamam
S: O zaman rolünüzden konuÅ?alım CanlandırdıÄ?ınız “Ebru” nasıl bir karakter? Bu karaktere adapte olmak kolay mıydı sizin için?
N: Son zamanlarda çıldırmıÅ?casına artan ‘baÅ?arıya giden yol’ provakasyonları, büyük güçlerin, kendilerine göre büyük emelleri için pompaladıÄ?ı ‘daha, daha, daha fazla’ ara gazları, bu gazlara gelmeyip, ‘güçlü karakter’ baÅ?lıÄ?ı altında kalbini sertleÅ?tirmeyen kimseler için ne anlam ifade ediyor acaba? Ben söyleyeyim, bu insanlar, ki ‘Ebru da bunlardan biri, ‘arada kalanın canı çıksın’cı sistemin direnen kurbanlarından biri… Bu karaktere adapte olmaya gelince, ben de aynı devirde, aynı sistem içinde yaÅ?ıyorum…
S: Filmi bir seyirci gözüyle deÄ?erlendirdiÄ?inizde, izlemek için üç sebep sayabilir misiniz?
N: Bizde hep bir ‘adamlar yapmıÅ? abi’ cilik vardır ‘Onların yapmıÅ?lıklarından özenerek bahsederken ,çoÄ?u zaman kendi iyi taraflarımızı, deÄ?erlerimizi, Anadolu insanının kalplerindeki sevgi doluluÄ?u, birbirimize olan baÄ?larımızın kuvvetinden gelen güven duygusunun güzelliÄ?ini ve daha bir çok iyiliÄ?imizi unutuveririz… Bu film bu anlamda gururumuzu okÅ?ayacak…Ve…İyi bir yönetmen…İyi ıÅ?ık…İyi kurgu…Güzel anlatım…
S: Artık oyunculuk kulvarında daha üst bir çizgiye ulaÅ?tıÄ?ınızı söyleyebilir miyiz bu film yoluyla?
N: Sahte tevazuluk deÄ?il amacım ama gerçekten kulvarlarla, alt-üst çizgilerle ilgilenmiyorum…Ama siz söylerseniz teÅ?ekkür ederim
S: Fragmanı ilk izlediÄ?imde sizi yabancı bir oyuncu sandım, bunu söyleyebilirim Türkiye’den ve özellikle Hollywood’dan takdir ettiÄ?iniz ya da örnek aldıÄ?ınız oyuncular var mı?
N: İzlemekten zevk aldıÄ?ım çok oyuncu var  İsim aklımda tutamıyorum ama  
S: Kadrodaki yabancı oyuncular ya da film ekibiyle uyum saÄ?layabildiniz mi?
N: Orada hepimiz, ortak bir amaç için, filmimizin iyi çıkması için çok çalıÅ?tık Bir buçuk ay boyunca durmadan çalıÅ?tık Aslına bakarsanız film yer yer Amerikan sistemini eleÅ?tirip, çokça da Türkiye’yi ve Türkleri yüceltiyor Amerikalı oyuncular da tabii yer aldıkları filmin senaryosunu, ne anlattıÄ?ını biliyorlar… Ama filmde yalan olan hiçbir Å?ey yok Dolayısıyla onlar da tamamen adil bir Å?ekilde, Türklere ve Türkiye’ye olan sıcak bakıÅ?larını hep belli ettiler Son derece uyumlu ve zevkli geçen bir süreçti
S: Sizi hiç kimsenin tanımadıÄ?ı Amerika sokaklarında gezerken, Türkiye’deki popülaritenizi özlediÄ?inizi hissettiÄ?iniz oldu mu?
N: Ey özgürlük!!  ï? Amerika sokaklarında gezmeye fırsatım olmadı… Sette ise bu özlemimi gidermeye yetecek kadar Türk vardı
S: Bu yolun devamında ne var? Ã?ok daha iyi bir oyuncu mu olmak istiyor Nehir ErdoÄ?an yoksa sunuculuk ve benzeri iÅ?lere devam edecek misiniz?
N: Tabii ki, her zaman, her yeni adımda daha iyi bir oyuncu olmak için çalıÅ?acaÄ?ıma and içerim! Å?anslıyım ki, kolay kolay sıkılmayacaÄ?ım, yaÅ?ım ve yaÅ?adıklarım ve gördüklerimle birlikte, hep geliÅ?ime açık bir meslek oyunculuk…Oyunculuk mu sunuculuk mu dersen, oyunculuk derim ama sanırım böyle bir tehdidin yok ï? Dolayısıyla sunuculuk, televizyonculuk da yeri geldiÄ?inde yapmaya devam edeceÄ?im iÅ?ler
S: Genç oyuncu adaylarına ya da Türkiye’deki meslektaÅ?larınıza Hollywood kapılarını zorlamalarını önerir misiniz?
N: Tabii ki… Kapıları zorlamak deÄ?il ama doÄ?ru kiÅ?ilerle, doÄ?ru zamanlarda, doÄ?ru iÅ?ler yapmak için istekte bulunmak ve bunun için çalıÅ?mak, sonuç alındıÄ?ında ülkemiz için de gurur verici olmaz mı? Hollywood sinema sektörünün güçlü ve geliÅ?miÅ? olduÄ?u bir yer Türkiye’de ise orada çalıÅ?abilecek nitelikte, yetenekte çok fazla oyuncu var… Ã?lkemizi küçümsemeye gerek yok Evet, belki bir çok konuda olduÄ?u gibi, sinema sektöründe de sistemimiz ve paramız yok, ama oyunculuk kalitesiyle Türkiye’de onlardan hiçbir Å?ekilde aÅ?aÄ?ı kalmayacak yüzlerce oyuncu var
S: Bu film sayesinde Hollywood sinema çevrelerince tanınacaÄ?ınızı söyleyebilir miyiz?
N: Bilemem… GeleceÄ?i birlikte yaÅ?ayacaÄ?ız 
S: Ã?nlü bir Hollywood yıldızıyla tanıÅ?ıp, kaynaÅ?ma Å?ansınız oldu mu?
N: 106 bölümlük bir dizinin final bölümünü bitirip, ertesi gün ABD'ye uçtum Orada uçaktan indiÄ?imde hemen kostüm provasına gittim ve beÅ? saat uyuyup kendimi sette buldum Sonra bir buçuk ay boyunca günde 16 saat çalıÅ?tıÄ?ım bir tempo baÅ?ladı, dolayısıyla deÄ?il bir Hollywood yıldızıyla tanıÅ?mak ve kaynaÅ?mak, kaldıÄ?ım evin sokaÄ?ındaki market çalıÅ?anlarını bile görmedim
S: Sinema sitelerinde hakkınızda yazılan yorumları takip ediyor musunuz?
N: Ã?zellikle ‘Bakalım bugün benim için nasıl yorumlar yapılmıÅ?' gibi rutin bir takibim yok, ama tesadüfen denk geldiÄ?imde kaptırıp tüm yorumları okuyorum
S: Sinemalar com kullanıcıları filmi izledikten sonra nasıl yorumlar yapacaklar acaba?
N: Takip edeceÄ?im ben de Birlikte göreceÄ?iz Ama filmi seveceklerini düÅ?ünüyorum açıkçası  
Devami  
|