Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çeltik, istanbul, köyü, silivri

Çeltik Köyü Silivri İstanbul

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çeltik Köyü Silivri İstanbul

Silivri Çeltik Köyü - Çeltik Köyü Hakkında - Çeltik Köyü Tanıtımı - Çeltik Köyü Resimleri

Köy Muhtarı: VEDAT ÖZKANLI

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
(0212) 749 70 03

Cep Telefonu:
0532 231 12 39

TARİHİ:

Köyde oturanların büyük bir kısmı, Osmanlı İmparatorluğu’nun gelişme ve yayılma döneminde, Konya ve Karaman yöresinden Balkanlara gelen ve Romanya’nın Silistre ili köylerine yerleştirilen Türk kabilesidir Bu yere Çeltik ismi, bir zamanlar, derelerin suyu bol iken, yörenin en iyi pirinç yetiştiren alanı olduğu için verilmiştir Köy kurulduktan sonra da bu isim köye verilmiştir

SINIRLARI

Çeltik Köyü, batısında Çanta Belediyesi, kuzeyinde Çavuşlu ve Beyciler Köyleri, kuzeydoğusunda Yolçatı ile Seymen Köyleri ile çevrilidir

NÜFUSU

Köy nüfusu 1218 kişidirKöy 350 hanedir

YÜZÖLÇÜMÜ

36000 dönümdür

HALKIN GEÇİM KAYNAKLARI

Köyün geçim kaynakları arasında çiftçilik önemli bir yer tutar Bunun yanında fabrika işçiliği ile hayvancılık diğer geçim kaynaklarıdır

TARIM

Tahıl ve ayçiçeği, çiçek ve domates yetiştiriciliği ile tavukçuluk ve mantarcılık birinci derece gelmektedir

ÇİÇEKÇİLİK

Çiçek yetiştiriciliğinde çok ileri bir köydür Her türlü çiçek yetiştirilir ve iyi pazar bulunur Bilhassa lale cins ve kalite bakımından en iyi şekilde yetiştirilir

EĞİTİM

Çeltik Köyü İlköğretim Okulu 1937 yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır İlköğretimden sonra ortaöğretime devam eden öğrenci sayısı oldukça yüksektir

ULAŞIM

Silivri’den 19 km uzaklıktadır

EMNİYET

Köy Jandarma Bölgesinde bulunmaktadır

SAĞLIK

1 Sağlık Evi bulunmaktadır

ALTYAPI

İçme suyu için Su Arıtma Tesisleri mevcuttur 80 metrelik bir sondaj kuyusu, ayrıca dalgıç pompası ile köye saniyede 8 litre su vermektedir 11 km’lik kanalizasyon çalışması yapılarak alt yapı sorunu giderilmiştir Köyün bütün yolları asfalt ve kilit taşı döşelidir

http://wwwceltikkoyucom/celti/

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com