![]() |
Çeltik Köyü Silivri İstanbul |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çeltik Köyü Silivri İstanbulSilivri Çeltik Köyü - Çeltik Köyü Hakkında - Çeltik Köyü Tanıtımı - Çeltik Köyü Resimleri Köy Muhtarı: VEDAT ÖZKANLI Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: (0212) 749 70 03 Cep Telefonu: 0532 231 12 39 TARİHİ: Köyde oturanların büyük bir kısmı, Osmanlı İmparatorluğu’nun gelişme ve yayılma döneminde, Konya ve Karaman yöresinden Balkanlara gelen ve Romanya’nın Silistre ili köylerine yerleştirilen Türk kabilesidir ![]() ![]() ![]() ![]() SINIRLARI Çeltik Köyü, batısında Çanta Belediyesi, kuzeyinde Çavuşlu ve Beyciler Köyleri, kuzeydoğusunda Yolçatı ile Seymen Köyleri ile çevrilidir ![]() NÜFUSU Köy nüfusu 1218 kişidir ![]() ![]() YÜZÖLÇÜMÜ 36 ![]() ![]() HALKIN GEÇİM KAYNAKLARI Köyün geçim kaynakları arasında çiftçilik önemli bir yer tutar ![]() ![]() TARIM Tahıl ve ayçiçeği, çiçek ve domates yetiştiriciliği ile tavukçuluk ve mantarcılık birinci derece gelmektedir ![]() ÇİÇEKÇİLİK Çiçek yetiştiriciliğinde çok ileri bir köydür ![]() ![]() ![]() EĞİTİM Çeltik Köyü İlköğretim Okulu 1937 yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır ![]() ![]() ULAŞIM Silivri’den 19 km ![]() ![]() EMNİYET Köy Jandarma Bölgesinde bulunmaktadır ![]() SAĞLIK 1 Sağlık Evi bulunmaktadır ![]() ALTYAPI İçme suyu için Su Arıtma Tesisleri mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|