![]() |
Kalfaköy Köyü Susurluk Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalfaköy Köyü Susurluk BalıkesirKalfaköy Köyü Susurluk Bilgileri - Kalfaköy Köyü Hakkında - Kalfaköy Köyü Tanıtımı - Kalfaköy Köyü Resimleri İlçe: SUSURLUK - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: HASAN BASRİ IŞIK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (266) 879 12 56 Cep Telefonu: 0 (542) 523 62 18 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/108 1997/153 İle Uzaklığı: 57 km İlçeye Uzaklığı: 13 km Rakım: 555 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Balıkesir Bilgiler Nüfus 108 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 10600 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Gönen Web Sitesi Kalfaköy, Balıkesir ilinin Gönen ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köy Halkı 93 Muhacirlerinden olup 93 Harbinde (1877-1878) Bulgaristan'ın Razgırad ilçesinin Kalfaköyü'nden göçmüştür ve aynı adı ile buraya yerleşmiştir ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün eskiden düğünlerinde danışık,güvey kapama gibi bir çok gelenek ve görenekleri vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Balıkesir iline 57 km, Gönen ilçesine 8 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Doğal Güzellikleri Piknik yeri Aygır Çeşme, Ala Yayla, Kayın, meşe, gürgen ve köknar ağaçları ile göğe doğru uzanan Çatal Dağ'ı ile adeta bir doğa harikasıdır Kalfaköy ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 108 1997 153 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa ve ormancılığa dayanır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy ğüzel kişiliği alması ile birlikte köyün güzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009- hasan basri ışık 1999 - hasan basri ışık Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|