![]() |
Karakadı Köyü İnegöl Bursa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karakadı Köyü İnegöl BursaKarakadı Köyü İnegöl Bilgileri - Karakadı Köyü Hakkında - Karakadı Köyü Tanıtımı - Karakadı Köyü Resimleri İlçe: İNEGÖL - İl: BURSA Köy Muhtarı: ZEKİ UĞUR Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0224 733 81 29 Bursa Bilgiler Nüfus 162 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 16700 Alan Kodu 0224 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Bursa İlçe İnegöl Web Sitesi Karakadı, Bursa ilinin İnegöl ilçesine bağlı Kafkasya göçmenlerinin oluşturduğu bir köydür ![]() Tarihi Köye ismini veren zat,Osmanlı devleti döneminde Batum ve civarında Kadılık yapmış olup daha sonra bir grup ACARALI muhacir ile birlikte İNEGÖLe göç ederek Uludağın yamaçlarında bulunan ve kendi ismini verdiği KARAKADI Köyünü kuran Kadı Ahmet Efendi dir ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köy insanları örf ve adetlerini kendi kültürleri doğrultusunda yaşatma çabasındadır ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Bursa iline 51 km, İnegöl ilçesine 6 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 162 1997 200 2009 210 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım,hayvancılık,meyve yetiştiriciliği ve ormancılığa dayanmaktadır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Zeki Uğur 1999 - Zeki Uğur 1994 - Sadettin Uçar 1989 - Sadettin Uçar 2009 - Arif yılmaz Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|