![]() |
Karapınar Köyü Mustafakemalpaşa Bursa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karapınar Köyü Mustafakemalpaşa BursaKarapınar Köyü Mustafakemalpaşa Bilgileri - Karapınar Köyü Hakkında - Karapınar Köyü Tanıtımı - Karapınar Köyü Resimleri İlçe: MUSTAFAKEMALPAŞA - İl: BURSA Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Bursa Bilgiler Nüfus 272 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 16500 Alan Kodu 0224 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Bursa İlçe Mustafakemalpaşa Web Sitesi Karapınar, Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köy 1877-1878 Osmanlı Rus (93 Harbi) sonrası Batum'dan çıkarak Bursa'nın mkp ilçesine gelerek birkaç bölgede yerleşmişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyde yaşlılarca kullanılan dil Gürcücedir ,karalahana yemeği ve karalahana sarması meşhurdur ![]() ![]() Coğrafya Bursa iline 98 km, Mustafakemalpaşa ilçesine 13 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 272 1997 239 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım,hayvancılık ve orman işçiliğine dayalıdır ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: (2009): Hamit Girgin (2004): Metin Yıldırım (1999): Metin yıldırım (1994): Metin Yıldırım (1989): İsa Bülbül Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|