|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bilgileri, eşrefbey, gebze, ilköğretim, kocaeli, okulu |
Eşrefbey İlköğretim Okulu Bilgileri Gebze Kocaeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eşrefbey İlköğretim Okulu Bilgileri Gebze KocaeliEşrefbey İlköğretim Okulu Hakkında - Eşrefbey İlköğretim Okulu Tanıtım - Eşrefbey İlköğretim Okulu Resimleri - Eşrefbey İlköğretim Okulu İletişim ![]() Eşrefbey İlköğretim Okulu Kocaeli Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Eşrefbey İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Eşrefbey İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Eşrefbey İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Eşrefbey İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz![]() Eşrefbey İlköğretim Okulu Tarihçesi: 1927 yılında ve okulumuzun bugünkü yerinde cezaevi amaçlı bir bina yapılmıştır Bina faaliyete geçmeden devrin KOCAELİ Valisi EŞREFBEY tarafından,ihtiyaca binaen 1928 yılında okul olarak hizmete açılmış ve valinin ismi verilmiştir![]() İlk yıllar Eşrefbey Halk Mektebi olarak hizmet veren okulumuz 1934 yılında 5 sınıflı ilkokula dönüştürülmüştür ![]() O yıllarda Gebze?nin bugünkü Gölcüönü denilen mevkide 3 sınıflı merkez ilkokulu bulunmaktaydı Eşrefbey Halk Mektebi?nin açılması ve 5 sınıflı ilkokula dönüştürülmesi üzerine merkez ilkokulunun 3?üncü sınıfından çıkan öğrenciler,4 ve 5?inci sınıfı Eşrefbey?de tamamlayarak ilkokul diploması almaya başlamışlardır![]() Eşrefbey Gebze?nin ilk 5 sınıflı ilkokulu olma özelliğini taşır O dönemdeki İlçe Maarif Memuru (Baş Öğretmen) aynı zamanda Eşrefbey İlkokulu?nun müdürlüğünü yapmaktaydı Bugünkü Gebze Belediyesi?nin bulunduğu yer mezarlık iken,1935 yılında mezarlık nakledilmiş;bu nakil sırasında mezarlıkta bulunan ve üzerleri eski yazı ve resimlerle süslü olan birçok mezar taşı,kitabe ve benzeri tarihi eser korunmak üzere Eşrefbey İlkokulu?nun bahçesine konmuş;ancak,iyi korunamaması sebebiyle bu tarihi eserlerden sadece bir taş Anibal Mezarlığı?nda koruma altına alınabilmiştir![]() Eşrefbey İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: KOCAELİ / GEBZE Adı: EŞREFBEY İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: HACI HALİL MAH ATATÜRK CAD NO:30 GEBZE KOCAELİTelefon Numarası: 2626411146 Faks Numarası: 2626464430 E-mail Adresi: Web Adresi: - Eşrefbey İlköğretim Okulu Resimleri: ![]() Kaynak : webrehberi biz - okulweb meb gov tr Okul hakkında daha fazla bilgi için: |
|
|
|