![]() |
Tekirdağ İlinde Bilmece Sorma Geleneği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tekirdağ İlinde Bilmece Sorma GeleneğiTekirdağ İlinde Bilmece Sorma Geleneği Tekirdağ’da bilmece sorma geleneği eski yıllara oranla önemini kaybetse de sürmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilmece sorulurken sessizlik esastır ![]() ![]() ![]() ![]() Tekirdağ'da eskiden sorulup günümüze gelen bilmeceler unutulmaya başlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekirdağ Bilmecelerinden Örnekler İki dik dik, iki bak bak Dört taktak, bir salak (Eşek) Ma mari mor ayaklı Mari törpü yüzlü Mari diğren bacaklı Mari güvem yüzlü ![]() (Hindi) Pat pat ayaklı Al al duvaklı Güzel sesli Kırmızı fesli (Horoz) Lap nedir, Lapis nedir? Altı ayaklı dört kanatlı Uçup giden kuş nedir? (Arı) Üstten ot biçerim Altından su içerim (Koyun) Atatay matatay İnce belli Karatay (Karınca) Ağaç üstünde kilitli sandık (Ceviz) Dört kardeş bir yerde yatar (Ceviz) Sarı kız sarkar Düşeceğim diye korkar ![]() (Ayva) Sarı tavuk dalda yatar Dal kırılır yerde yatar (Ayva) Dağ doruğunda Çilli Fatma (Badem) Martı martı masal Oturmuş bakla satar (Kurbağa) Yolda gider, yolcu değil Ağaca çıkar kedi değil Yazı yazar katip değil ![]() (Sümüklüböcek) Karşıdan baktım çalı çeper Yanına gittim bir top şeker (Böğürtlen) Karşıdan baktın al Yanına vardım bal (Kiraz) |
![]() |
![]() |
|