![]() |
Tekirdağ Türkülerinden Örnekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tekirdağ Türkülerinden ÖrneklerİNCE GİYERİM İNCE öyküsü : Bir pazar günü iskeleye gemi yanaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ince giyerim ince Pembe yakışır gence insan bir hoş oluyor Sevdiğini görünce Ooo sen yana ben cama İkimizin resmini çıkarsınlar yan yana Derelerin çakılı Nerden aldın akılı Döne döne oynuyor Ağabeyimin çakırı Ooo sen yana ben cama İkimizin resmini çıkarsınlar yan yana BAĞA GİRDİM BAĞ BUDANMIŞ Bağa girdim bağ budanmış Bağa bülbül dadanmış Onbeş yaşında da Nazife de hanımım Kimlere aldanmış çıktım şarköyün yoluna Sıra sıra zeytinler Onbeş yaşında da Nazife de hanımıma Yazık ettiler O tepeden bu tepeye Oyun olur mu? Onbeş yaşında da Nazife de hanımıma Doyum olur mu? ÇAVUŞ Gide gide gitmez oldu dizlerim Ağlamaktan görmez oldu gözlerim El oğluna geçmez oldu sözlerim Beri gel a yarim beri gel ben adam yemem Ellerin yarine benim ol demem Gide gide iki balkon arası Yaktı beni kaşlarının karası Bilmem sevda, bilmem bıçak yarası Beri gel a yarim beri gel ben adam yemem Ellerin yarine benim ol demem ![]() Gide gide bir meşeye dayandım Dayandım da al kanlara boyandım Vurma çavuş ben dünyama doymadım Beri gel a yarim beri gel ben adam yemem Ellerin yarine benim ol demem ![]() MANDALARI KARAMAN Mandaları karaman Kaybolursa aramam Ben bir esnaf kızıyım çiftçilere yaramam Of aman dağlar engine Ana baba dinleme git dengine Mandaları malaklı çeşmeleri yalaklı Tekirdağ'ın kızları Hepsi alma yanaklı Of aman dağlara bağlara Annem verse ben gitmem Yüz koyunlu ağalara Dere boyunda tütün Yaprağı bütün bütün O yar benim olmazsa Tekirdağ yansın bütün Of aman yansın dağlar engine Analar kız doğuruyor Vermiyorlar dengine KEMALLER TÜRKÜSÜ Boynumdaki Osmanlı Vuruyor dizlerime Bu sabah yari gördüm Ne mutlu gözlerime Gümbürdesin Kemallerin kuyusu Yarim güzel ayrılamam doğrusu Bir tane nişasta işittim yarim hasta Hasta mısın a yarim? Yazdırayım bir muska Gümbürdesin Kemallerin kuyusu Yarim güzel ayrılamam doğrusu Masa üstünde koku Al şu mektubu oku Seni sevdim seveli Girmez gözüme uyku Gümbürdesin evimizin kuyusu Yarim güzel ayrılamam doğrusu ![]() |
![]() |
![]() |
|