Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köyü, malkara, sarnıçköy, tekirdağ

Sarnıçköy Köyü Malkara Tekirdağ

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarnıçköy Köyü Malkara Tekirdağ

Sarnıçköy Köyü Malkara Bilgileri - Sarnıçköy Köyü Hakkında - Sarnıçköy Köyü Tanıtımı - Sarnıçköy Köyü Resimleri

İlçe: MALKARA - İl: TEKİRDAĞ

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok

Tekirdağ
Bilgiler
Nüfus 529 [(2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 59300
Alan Kodu 0282
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Tekirdağ
İlçe Malkara
Web Sitesi arnıçköy, Tekirdağ ilinin Malkara ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Malkara ilçesinin kuzeyinde, îlçeye 11 km uzaklıkta, 514 nüfuslu bir köydür Köy küçük bir ovanın kenarında kurulmuştur Arazisi küçük tepeciklerden ve düzlüklerden meydana gelmektedir Köyün yakınından Hayrabolu suyu geçmekte ve bu suya karışan küçük bir derede köyün içinden geçmektedir

Adım, yeraltı sularının çok bol olması ve yüzeye yakın olmasından dolayı, su deposu anlamına gelen Sarnıç tan almıştır Sarnıç köyü 1877 - 1878 Osmanlı Rus Savaşma kadar bir çiftlik durumunda bulunuyordu 1978'den sonra Bulgaristan'ın sivrikaya kasabasından buraya göç eden yörükler köye yerieşerek, buradaki arazileri satin almışlar ve köyü kurmuşlardır Bu köylülerin dedeleri Orhanbey zamanında başlayan ve Fatih dönemine kadar devam eden yörük akınları sırasında Suriye ve Hatay dolaylarından Rumeliye geçen yörüklerdir Bunlar hayvanları ile birlikte Bulgaristan'ın Sivrikaya kasabasına kadar giderek oraya yerleşmişlerdir Burada iken hayvanları ile yazın yaylaya, kışın da kışlaklara giden, göçebe hayatı yaşayan bir toplum durumundaymışlar 93 Harbinden sonra Sarniç'a gelerek buraya yerleşmişlerdir Köyden Çanakkale savaşma katılıp şehit olanlarda bulunur Köy sınırları içinde tarihi bir höyük bulunmaktadır Bu höyük açılmış ve Traklara ait bir oda mezar ortaya çıkarılmıştır Cumhuriyet ile birlikte Sarnıç köyünde de önce 3 yıllık eğitim öğretim yapılan okul açılmış, daha sonra 5 yıla çıkarılmıştır Taşımalı eğitim başlayıncaya kadar buradaki okulda eğitim ve öğretime devam edilmiştir Taşımalı sistemle birlikte buradaki öğrenciler Batkın İlköğretim Okuluna taşınmaya başlanmıştır Köyde okuma yazma oranı % 100' dür Köyün mevcut sosyal ve kültürel yapışı itibai ile birbirine bağlı, birbiri ile uyumlu, birlikte hareket edebilme özelliğine sahip bir köydür Köyün ekonomik yapışı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır Köyün ekilebilen 6000 dönüm arazisi bulunmaktadır Ayrıca oldukça geniş bir meraya sahiptir Köyde buğday, arpa,kanola, mısır, ve üretilmektedir Köyde bilinçli, oldukça verimli süt ve besi hayvancılığı da yapılmaktadır Koyun, gibi küçükbaş hayvanda beslenmektedir Köy günde 9 ton civarında süt üretmektedir Köyün sınırları içinde ayrıca linyit kömürü çıkmaktadır Köyde 1960'tan sonra Almanya'ya işçi olarak giden vatandaşlarda bulunmaktadır Sarnıç köyü ekonomik ve sosyal yönden oldukça ileri bir durumdadır

Kültür

Köyde trakya ve rumeli kültürü etkilidir

Coğrafya

Tekirdağ iline 71 km, Malkara ilçesine 11 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 529

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Saim Özden
2004 - Saim Özden
1999 - Rıdvan Aytaç
1994 - Saim Özden
1989 - Saim Özden
1984 - Saim Özden

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyde tarım ve kalkınma kooperatifi vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, internet sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com