|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgileri, ilköğretim, merkez, okulu, süleymanpaşa, tekirdağ |
![]() |
Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Tekirdağ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez TekirdağSüleymanpaşa İlköğretim Okulu Hakkında - Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Tanıtımı - Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Resimleri Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Tekirdağ Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Süleymanpaşa İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Süleymanpaşa İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Süleymanpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: TEKİRDAĞ / MERKEZ Adı: SÜLEYMANPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: SÜLEYMANPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU ORTACAMİ MAH ![]() ![]() Telefon Numarası: 2822612055 Faks Numarası: 2822632062 Tarihçe 1908 Yılında Cemaat-i İslamiye(İslam Cemaati) tarafından temeli atılan ve inşa edilen okulumuz, cumhuriyet dönemine kadar Türkler tarafından Tekirdağda inşa edilen ilk ve tek okuldur ![]() Okulun ilk Türk adı Menba-ı İrfan dır ![]() ![]() 1920 yılında(20 Temmuz) Tekfurdağ Sancağı Yunan işgaline uğrayınca işgal sonunda Türkçe eğitimine ara verdirilerek, Rumca eğitim verilmiştir ![]() 13 Kasım 1922 de Tekirdağ Yunan işgalinden kurtulunca, okulumuz yeniden Türkçe eğitimine başlamıştır ![]() Cumhuriyetin ilanına kadar bu şekilde eğitimine devam eden okulumuz, cumhuriyetin ilanından sonra; 1354 yılında Rumeli'ye İlk defa ayak basan Türk akıncılarının komutanı Orhan Beyin oğlu olan Süleyman Paşanın adını almıştır ![]() 1994-1995 öğretim yılında yeni binasına kavuşan okulumuz bu tarihten itibaren yeni binada eğitim-öğretime devam etmektedir ![]() ![]() Detaylı Bilgi için Tıklayınız webrehberi ![]() |
![]() |
![]() |
|