Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, ilköğretim, merkez, okulu, süleymanpaşa, tekirdağ

Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Tekirdağ

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Tekirdağ

Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Hakkında - Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Tanıtımı - Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Resimleri

Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Tekirdağ Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Süleymanpaşa İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Süleymanpaşa İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Süleymanpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Süleymanpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: SÜLEYMANPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: SÜLEYMANPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU ORTACAMİ MAH ORTACAMİ SK NO:4
Telefon Numarası: 2822612055
Faks Numarası: 2822632062

Tarihçe

1908 Yılında Cemaat-i İslamiye(İslam Cemaati) tarafından temeli atılan ve inşa edilen okulumuz, cumhuriyet dönemine kadar Türkler tarafından Tekirdağda inşa edilen ilk ve tek okuldur

Okulun ilk Türk adı Menba-ı İrfan dır Bulunduğu mahalle Cami-i Vasat (Ortacami), semt ise Kara Kâtip dir

1920 yılında(20 Temmuz) Tekfurdağ Sancağı Yunan işgaline uğrayınca işgal sonunda Türkçe eğitimine ara verdirilerek, Rumca eğitim verilmiştir

13 Kasım 1922 de Tekirdağ Yunan işgalinden kurtulunca, okulumuz yeniden Türkçe eğitimine başlamıştır

Cumhuriyetin ilanına kadar bu şekilde eğitimine devam eden okulumuz, cumhuriyetin ilanından sonra; 1354 yılında Rumeli'ye İlk defa ayak basan Türk akıncılarının komutanı Orhan Beyin oğlu olan Süleyman Paşanın adını almıştır

1994-1995 öğretim yılında yeni binasına kavuşan okulumuz bu tarihten itibaren yeni binada eğitim-öğretime devam etmektedir

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com