Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edirne, keşan, küçükdoğanca, köyü

Küçükdoğanca Köyü Keşan Edirne

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Küçükdoğanca Köyü Keşan Edirne

Küçükdoğanca Köyü Keşan Bilgileri -Küçükdoğanca Köyü Hakkında - Küçükdoğanca Köyü Tanıtımı -Küçükdoğanca KöyüResimleri

İlçe: KEŞAN - İl: EDİRNE

Köy Muhtarı: Bilgi YOk

Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok

Edirne
Bilgiler
Nüfus 407 (2007)
Koordinatlar
Posta Kodu 22800,22900
Alan Kodu 0284
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Edirne
İlçe Keşan
Web Sitesi http:243866
Küçükdoğanca, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür

Tarihçe

Köy 1924 deki mübadelede Yunanistan'ın Drama bölgesinden gelen pomaklar ve arnavutlarla 1939 larda Bulgaristan ve Romanya'dan gelen göçmenlerden oluşmakdadır

Kültür

Köy çoğunlugu pomaklardan ve arnavutlardan oluşmaktadır Köyde popüler yemekler misir unundan yapılan kaçamak ve pırasa böreğidir Köyümüzün İlk okulu 1944 yılında Muhtar Abdurrahim yılmaz (Arnavut)tarafından yapılmıştır Köyümüzün Camisi 1958 yılında Muhtar ASLAN tarafından yapılmış Minaresi ise daha sonra Muhtar Süleyman KINNAP tarafından yapılmıştır Öğretim taşımalı sistemle yapılmaktadır, köyün fotoğrafları için Facebook ta gurubumuz vardır, köyümüzün tek bakkalını Taner Dinç çalıştırmaktadır

Coğrafya

Edirne iline 120 km, Keşan ilçesine 10 km uzaklıktadır

İklim

Köy Karasal İklimin etki alanındadır

Nüfus

2010:400
2007:407
2000:565
1980:790
1870:7000

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırayrıca kömür işletmeciliğide yapılıyor Köyümüze yeni yapılan Baraj sayesinde sulu tarım da yapılmaya başlanmıştır

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi vardırAncak haftanın bir günü doktor gelmektedir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırİnternet hizmetide ulaşmıştır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com