Küçükdoğanca Köyü Keşan Edirne |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Küçükdoğanca Köyü Keşan EdirneKüçükdoğanca Köyü Keşan Bilgileri -Küçükdoğanca Köyü Hakkında - Küçükdoğanca Köyü Tanıtımı -Küçükdoğanca KöyüResimleri İlçe: KEŞAN - İl: EDİRNE Köy Muhtarı: Bilgi YOk Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Edirne Bilgiler Nüfus 407 (2007) Koordinatlar Posta Kodu 22800,22900 Alan Kodu 0284 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Edirne İlçe Keşan Web Sitesi http:243866 Küçükdoğanca, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihçe Köy 1924 deki mübadelede Yunanistan'ın Drama bölgesinden gelen pomaklar ve arnavutlarla 1939 larda Bulgaristan ve Romanya'dan gelen göçmenlerden oluşmakdadır ![]() Kültür Köy çoğunlugu pomaklardan ve arnavutlardan oluşmaktadır Köyde popüler yemekler misir unundan yapılan kaçamak ve pırasa böreğidir Köyümüzün İlk okulu 1944 yılında Muhtar Abdurrahim yılmaz (Arnavut)tarafından yapılmıştır Köyümüzün Camisi 1958 yılında Muhtar ASLAN tarafından yapılmış Minaresi ise daha sonra Muhtar Süleyman KINNAP tarafından yapılmıştır Öğretim taşımalı sistemle yapılmaktadır, köyün fotoğrafları için Facebook ta gurubumuz vardır, köyümüzün tek bakkalını Taner Dinç çalıştırmaktadır![]() Coğrafya Edirne iline 120 km, Keşan ilçesine 10 km uzaklıktadır ![]() İklim Köy Karasal İklimin etki alanındadır ![]() Nüfus 2010:400 2007:407 2000:565 1980:790 1870:7000 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ayrıca kömür işletmeciliğide yapılıyor Köyümüze yeni yapılan Baraj sayesinde sulu tarım da yapılmaya başlanmıştır![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Ancak haftanın bir günü doktor gelmektedir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır İnternet hizmetide ulaşmıştırKaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|