|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
biga, bilgileri, çanakkale, ilköğretim, okulu, sakarya |
![]() |
Sakarya İlköğretim Okulu Bilgileri Biga Çanakkale |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakarya İlköğretim Okulu Bilgileri Biga ÇanakkaleSakarya İlköğretim Okulu Hakkında - Sakarya İlköğretim Okulu Tanıtımı - Sakarya İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Sakarya İlköğretim Okulu Resimleri ![]() Sakarya İlköğretim Okulu Çanakkale Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Sakarya İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Sakarya İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Sakarya İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ÇANAKKALE / BİGA Adı: SAKARYA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Gazikemal Mah ![]() ![]() Telefon Numarası: 2863162525 Faks Numarası: 2863163035 Tarihçe *1903 yılında iki yıllık Kız Rüştiyesi olarak eğitim ve öğretime açılmıştır ![]() ![]() ![]() 1903 yılında geçici İlköğretim Kanunu yayınlanınca Ortaokullar kaldırılmış,bunun üzerine bazı ilkokullar altı yıla çıkarılmıştır ![]() ![]() Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Savaşlarında Okulumuz bir ara hastane olarak hizmet vermiştir ![]() ![]() ![]() 1924-1925 öğretim yılında öğretimi birleştirme kanunu yürürlüğe girince ilkokullarda kız erkek ayrımı kaldırılmış,karma eğitime başlanmıştır ![]() ![]() 1926 yılında büyük bir onarım görmüş,binanın dört köşesi demir desteklerle sağlamlaştırılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() 1996-1997 Eğitim öğretim yılında ilköğretimlerin 8 yıla çıkmasıyla Okulumuzun adıSakarya İlköğretim Okulu olmuştur ![]() 2005-2006 Eğitim-öğretim yılında güçlendirme ve kat ilavesi yapılmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|