Çeltik Köyü Biga Çanakkale |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çeltik Köyü Biga ÇanakkaleBiga Çeltik Köyü - Çeltik Köyü Hakkında - Çeltik Köyü Tanıtımı - Çeltik Köyü Resimleri Çeltik Köyü, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür ![]() Köy Muhtarı: SADETTİN KISA Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 286 338 65 39 Cep Telefonu: 0 537 850 08 41 Tarihi Meşhur yemekleri : tarhana, sütlü papara, karıştırma, akıtma, Kabaklı kolaç, Yağlı Biber, Gödek, Pazlama, Coğrafya Çanakkale iline 105 km, Biga ilçesine 22 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün ilköğretim öğrencileri Bakacak İlköğretim Okulunda eğitimlerini taşımalı olarak görmektedir![]() Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt ptt acentesi vardır sağlık evi vardır fakat ebe olmadığından dolayı kapalıdır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve ADSL bağlantısı da mevcuttur![]() ![]() Kaynak : Yerel Net , Vikipedi, özgür ansiklopedi Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
|
|