![]() |
Dışkaya Köyü Gürsu Bursa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dışkaya Köyü Gürsu BursaDışkaya Köyü Gürsu - Dışkaya Köyü Bilgileri - Dışkaya Köyü Hakkinda - Dışkaya Köyü Resimleri Dışkaya köyü, Bursa ilinin Gürsu ilçesine bağlı bir köydür ![]() İlçe: GÜRSU - İl: BURSA Köy Muhtarı: RECEP KARAKUZU Muhtarlık Erişim Bilgileri: Cep Telefonu: 0 532 344 32 41 Demografik Bilgiler: İle Uzaklığı: 26 km İlçeye Uzaklığı: 14 km Rakım: m Tarihi Köy Ertuğrulgazi'nin Bursa'yı fethetmesinden sonra bölgeye gelen Kayı boyu Yörükleri tarafından kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu köyün gençleri ve de karakeçili aşiretinin diğer köylerinden gençler ertuğrul gazi türbesinde hıdırıellez duası yaparlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar için: “Ertuğrul ocağında uyandım ![]() Şehitlerin kanlarıyla boyandım” ![]() Dizeleriyle başlayan bir marş besteletti ![]() ![]() Karakeçili oymağı, Kurtuluş Savaşı’na “Bolşevik Taburu” adı altında katılır ![]() ![]() ![]() Üzerinde Bayat boyunun damgası bulunan Ertuğrul Gazi’nin türbesi, Yunan işgali sırasında yıkılmış ve o güzel anma geleneği uzun bir süre unutulmuştur! Ancak son yıllarda bu gelenek, yeniden canlandırılmıştır ![]() ![]() Bölgede Cevizlik,Hothanlar,Araphanlı mevkilerinde bizans dönemine ait tarihi kalıntılar olmakla birlikte bunlar günümüze ulaşamamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köy,Osmanlı'nın da kurucusu olan Karakeçili yörüklerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Bursa iline 26 km, Gürsu ilçesine 14 km uzaklıktadır ![]() dışkaya köyü gürsu bursa iklimi araştır Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 346 1997 336 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - RECEP ÇELİK Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|