![]() |
Sarnıçköy Köyü Büyükorhan Bursa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarnıçköy Köyü Büyükorhan BursaSarnıçköy Köyü Büyükorhan Bilgileri - Sarnıçköy Köyü Hakkında - Sarnıçköy Köyü Tanıtımı - Sarnıçköy Köyü Resimleri İlçe: BÜYÜKORHAN - İl: BURSA Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Bursa Bilgiler Nüfus 584 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 16990 Alan Kodu 0224 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Bursa İlçe Büyükorhan Web Sitesi Sarnıçköy, Bursa ilinin Büyükorhan ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adı : KÖYÜN KURUCULARINDAN SARNIÇLI OĞULLARI SÜLALESİNDEN GELMEKTEDİR BİLİNEN TARİHİ :520 YILLIK TARİHİ DEVLET KAYITLARINDA MEVCUTTUR Kültür köyümüzün yemekleri TARHANA ÇORBASI-YUKA KIRMASI-KURUFASULYE-SAC KAVURMA v ![]() ![]() ![]() DÜĞÜN OYUNLARIMIZ: KAŞIK OYUNLARIMIZ MEVCUTTUR KÖYÜMÜZÜN SARNIÇ KÖYÜ KÜLTÜR EĞTİM VE DAYANIŞMA DERNEGİ ADINDA DERNEĞİ BULUNMAKTADIR TEL : 0224 331 49 06 BAYRAMLARIMIZ :TOPLU OLARAK BAYRAM NAMAZI KILINIR SONRASINDA BAYRAMLAŞMA VE KABRİSTAN (MEZAR ) ZİYARETLERİ YAPILIR BAYRAMLAŞMALAR KÖY İÇERİSİNDE DEVAM EDERKEN GENÇLERİMİZ BAYRAM YERİNE TOPLANIR VE DEĞİŞİK BAYRAM OYUNLARI OYNANIR NEŞE VE HUZUR İÇERİSİNDE SAYGI VESEVGİ ÇERÇEVESİNDE KUTLANIR HER YIL AĞUSTOS AYININ 2 ![]() DİN DİL IRK AYRIMI YAPMADAN HER KESİMDEN İNSANIMIZI AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYARIZ Coğrafya Bursa iline 98 km, Büyükorhan ilçesine 13 km uzaklıktadır ![]() iklimi geceleri ayazdan insanlar donar gündüz cayır cayır yanar Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 701 2000 584 1997 586 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009-emrullah çuhadar 2004 - mehmet kaya 1999 - mehmet kaya Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak bazı sınılar taşımalı sistemle yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|