![]() |
Bursa Şiirleri - Bursa İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bursa Şiirleri - Bursa İle İlgili ŞiirlerBursa şiiri Bursayla ilgili şiirler Yeşil Bursam Osmanlı seninle burda var oldu Türklüğün hamuru burada yoğruldu Nice saltanatlar sende kuruldu Tarihin sembolu sevgili bursam Emir sultanımız var yücedir bizim Hanlarımız var hepsi dizim dizim Seni anlatmaya yetmiyor sözüm Seviyorum seni sevgili bursam Nice canlar yaşadı bu güzel ilde Türkü oldun yaşadın her gönülde Bir yeşil bir beyaz oldun dilimde Seviyorum seni sevgili bursam Dumanlı dağların karı ayazı Güzel vatanın yeşil beyazı Taze gelin gibi yapıyor nazı Gönüllerin sultanı sevgili bursam Altıparmak çekirge popiler yerin Sefasını sürmeli uludağda karın Çok güzel olur baharın yazın Seviyorum seni sevgili bursam Çınarların var yadiğar atadan bize Yeşilini anlatmak gelmiyor söze İnsan ömründe seni bir kez geze Seviyorum seni sevgili bursam 23 eylül 2006 Nedim Akgün |
![]() |
![]() |
![]() |
Bursa Şiirleri - Bursa İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bursa Şiirleri - Bursa İle İlgili ŞiirlerBursada Aşka Dair Gecenin geç ve karanlık bir saatidir ![]() Bursa’ya yağmur yağmakta, Islanıyor yüreğimin patika yolları ![]() Mis gibi toprak kokusu var gözlerimde Seni ve aşkı hatırlatmakta ![]() ![]() ![]() * * * Yalnızlığım geceye özgü değil Boynumda ki ağır vebalin, Kalbimde ifadesini bulamamış aşkın yalnızlığıdır, benim yalnızlığım ![]() * * * Söz sana ey hayat, Yine yollara vuracağım kendimi Aylardan Eylül'ü, Gözlerden Aşk'ı, dillerde Türkülerimi bulana kadar dönmeyeceğim sana ![]() Kazım Beysülen |
![]() |
![]() |
|