Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, bursa, gürsu, ilköğretim, okulu, zafer

Zafer İlköğretim Okulu Bilgileri Gürsu Bursa

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zafer İlköğretim Okulu Bilgileri Gürsu Bursa

Zafer İlköğretim Okulu Bursa Gürsu Hakkında - Zafer İlköğretim Okulu Bursa Gürsu İletişimi - Zafer İlköğretim Okulu Bursa Gürsu Tanıtımı - Zafer İlköğretim Okulu Bursa Gürsu Resimleri - Zafer İlköğretim Okulu Bursa Gürsu Tarihçesi - Zafer İlköğretim Okulu - Bursadaki İlköğretim Okulları

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Mülkiyeti Özel İdareye ait okulumuz 2003 yılının Nisan ayında ihaleye çıkarılarak 2003 Temmuz ayında inşaatına başlanmış ve yapımı okulların açılmasına yetiştirilerek 2004-2005 Eğitim-Öğretim Yılında, eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır

Okulumuzun yüzölçümü 3239 m2 olup, bina 1150m2 alan üzerine, iki (2) kat üzerine onsekiz (18) derslik olarak yapılmıştır İki (2) anasınıfı, üç (3) idare odası, bir (1) kantin, bir (1) kütüphane, bir (1) öğretmenler odası, bir (1) çok amaçlı salon, bir (1) Fen ve Teknoloji Sınıfı, bir (1) Bilgi Teknoloji Sınıfı ve bir (1) memur odası bulunmaktadır

Okulumuzun eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için, Gürsu Yıldız Tekstil Çok Programlı Lisesi müdür Yardımcısı ve Matematik öğretmeni Hüseyin PESTİL kurucu Müdür olarak görevlendirilmiş ve okulun eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için büyük gayretler göstermiştir 2005-2006 eğitim öğretim yılında İMKB Gürsu Anadolu Lisesi açılınca, Kurucu Müdür Hüseyin PESTİL bu okulun eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi için görevlendirilmiş ve yerine okul Müdür Yardımcısı Nursal YAZICI Müdür Vekili olarak görevlendirilmiş, bu görevini 21082006 tarihine kadar yürütmüştür21082006 tarihinde asil okul müdürü göreve başlamıştır

Okulumuza Hamdı Çalış ve Atatürk ilköğretim okullarından 1, 2 3 4 5 6 7 ve 8 sınıflara öğrenci nakledilmiş, birinci sınıflara ise 68 kadar öğrenci kaydedilmiştirBirinci sınıflarda 102 öğrenci, ikinci sınıflarda 66, üçüncü sınıflarda 73, dördüncü sınıflarda 90, beşinci sınıflarda 97, altıncı sınıflarda

86, yedinci sınıflarda 72 ve sekizinci sınıflarda 82 olmak üzere toplam 668 öğrenci ile 2004-2005 yılında öğretime başlanmıştır Aynı öğretim yılında 82 öğrenci mezun vermiştir

2005-2006 eğitim öğretim yılında 1Sınıflarda 127 öğrenci, 2 sınıflarda 106, 3 sınıflarda 74, 4 sınıflarda 77, 5 sınıflarda 94, 6 sınıflarda 94, 7 sınıflarda 88 öğrenci ve 8 sınıflarda 72 öğrenci olmak üzere toplam 732 öğrenci eğitim öğretim görmüş ve aynı öğretim yılında 72 öğrenci mezun olmuştur

Okulumuzun ilk açılışında ilçe okullarından görevlendirilen 2 branş, dört (4) sınıf öğretmeni ve yirmiyedi (27) ücretli öğretmenle 2004-2005 yılında eğitim öğretim yapılmıştır Atama dönemlerinde yeterli sayıda branş ve sınıf öğretmeni atamasıyla öğretmen sıkıntısı giderilmeye çalışılmıştır

2006-2007 Eğitim öğretim yılında Ana Sınıfı iki (2) şube 42 öğrenci, 1 sınıflar dört (4) şube 116 öğrenci, 2 sınıflar beş (5) şube 126 öğrenci, 3 sınıflar dört (4) şube 107 öğrenci, 4 sınıflar üç (3) şube 78 öğrenci, 5 sınıflar üç (3) şube 74 öğrenci, 6 sınıflar dört (4) şube 97 öğrenci, 7 sınıflar dört (4) şube 94 öğrenci ve 8 sınıflar üç (3) şube 89 öğrenci olup toplam 823 öğrenci ile eğitim öğretime başlanmıştırİlçemiz sürekli göç alan bir konuma sahip olduğundan öğrenci sayılarında artış olabilmektedir

Bu bağlamda;

Türkçe 3, Matematik 2, Fen ve Teknoloji 2, Sosyal Bilgiler 2, İngilizce 3 (1 Sözleşmeli),1 Adet ücretli olmak üzere 2 tane Din Kültür ve Ahlak Bilgisi ,Teknoloji ve Tasarım 2, Görsel Sanatlar (Resim iş) 1,, Beden Eğitimi 2, Müzik 1, Rehberlik 1,Bilgi teknolojileri 1(ücretli),olmak üzere yirmiüç (23) branş öğretmeni ,yirmi (20) sınıf öğretmeni,iki (2) anasınıfı olmak üzere toplam kırkbeş (45)öğretmen,bir (1) müdür, iki (2) müdür yardımcısı, bir (1) memur, bir (1) hizmetli okulumuz kadrosunda çalışmaktadır

05042011
İbrahim KILIÇ
Okul Müdürü

VİZYONUMUZ

Gürsu Zafer İlköğretim Okulu olrak, Zafer Mahallesinden bütün çevremize insanlığın, bilginin, kültürün, sporun ve sanatın merkezi olarak medeniyet ışığı yaymak,mahallemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmaktır

Sloganımız

ÖNCE İYİ İNSAN
+( artı)
BAŞARI

MİSYONUMUZ

Gürsu Zafer Mahallesinde bulunan 06- 14 yaş arası bütün çocukları okula kazandırarak ; Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda eğiterek hayata ve üst öğretime hazırlamak Öğrencilerimizi Türk Milletini maddi ve manevi değerleriyle seven, geliştirmeye çalışan, düşünen, üreten ve milletimizin kalkınmasına fayda sağlayan fertler olarak yetiştirmek Okul - Aile işbirliğini geliştirerek mahallede bir kültür, sanat ve spor merkezi olarak tüm paydaşlarımıza hizmet sunmaktır

ağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ZAFER İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: ZAFER MAHMERVE SOKAK NO:7 GÜRSU /BURSA
Telefon Numarası: 2243718797
Faks Numarası: 2243718494

kaynak :webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com