Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bursa, köyü, mudanya, yalıçiftlik

Yalıçiftlik Köyü Mudanya Bursa

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yalıçiftlik Köyü Mudanya Bursa

Yalıçiftlik Köyü Mudanya Bursa Hakkında - Yalıçiftlik Köyü Mudanya Bursa Tanıtımı - Yalıçiftlik Köyü Mudanya Bursa Bilgileri - Yalıçiftlik Köyü Mudanya Bursa Resimleri

İlçe: MUDANYA - İl: BURSA

1,Dünya Şavasından önce rumların yaşadığı bir köydü 1912 Balkan Şavaşından sonra Usturumcalı 10 hane Türk köye yerleştirildi Kurtuluş Şavaşı yıllarında Rumların baskısından dolayı bu türkler Bursa'ya gitti1924 yılındaki yunanlılarla yapılan mübadele anlaşmasından dolayı 100 hanelik Vodina köyü Draman ilçesi Selanik ilinden Türkler gelip köye yerleştirildiBundan sonra 8 hanelik Arnavut göçmeni Türk aile köye yerleştirildi1950li yıllarda Bulgaristan göçmeni 2 ailede köye yerleştiKurtuluş Şavaşı bitim yıllarında daha önceden köyde bulunan Rumlar Yunanistana gitti

Köyde Selanik göçmeni çoğunlukta olduğundan dolayı genellikle Trakya kültürü egemen olup bu yöreye ait yemekler ve eğlenceler yapılmaktadırGenellikle zeytinyaglı yemekler ve süt ürünleri ağırlıklı yemekler yapılmaktadır 250 yıllık tarihi çınar altında yapılan piknik ve bahar ayındaki kuzu çevirme yemekleri çok meşhurdur Hıdrellez zamanı köyde çok güzel şenlikler yapılmaktadırMayıs ayının 2,pazarı Hançerli köyünde çevre köyler ve Bursa'dan gelen insanlarla yöresel Dede Şenlikleri yapılmaktadır

Köy Muhtarı:
Mümin ZIPKA

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0224 5677361
Cep Telefonu:
0535 7960112

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000/722
1997/713

İle Uzaklığı:20 km

İlçeye Uzaklığı:20 km

Rakım:105 m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok

İlköğretim Okulu
Var / Faal
Taşımalı Eğitim Yapılıyor

PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var

Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Var

Kaynak : Vikipedi , Özgür Ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com