![]() |
Yaylaçayır Köyü Mustafakeemalpaşa Bursa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaylaçayır Köyü Mustafakeemalpaşa BursaYaylaçayır Köyü Mustafakeemalpaşa Bursa Hakkında - Yaylaçayır Köyü Mustafakeemalpaşa Bursa Tanıtımı - Yaylaçayır Köyü Mustafakeemalpaşa Bursa Bilgileri - Yaylaçayır Köyü Mustafakeemalpaşa Bursa Resimleri İlçe: MUSTAFAKEMALPAŞA - İl: BURSA YAYLACAYIR KOYU Muhtar: Ramazan Sevki Karaca Tel0224)6461008 Cep: 0536 7142331 Köyümüz Mustafakemalpasa ile Dursunbey- Kepsut ilcelerinin kesistigi sinirda M ![]() ![]() ![]() Koyumuz M ![]() ![]() ![]() ![]() Köyümuz yaklasik 40 hanedir ![]() ![]() Koy Ulasim Durumu : Ulasim : Koyumuzden ilceye her hafta M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrica : Köyümze komsu koy Odakoy (Dursunbey)- Taskomur Ocagi, Kamyonlari sseferleri saatleri duzensiz olmakla birlikte gunde 10-15 sefer yapilmaktadir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyümüz Yolu asfalttir ![]() ![]() Koyumuzde egitime acik ilkokul ve Ögretmenevi(Okul Lojmani) vardir ![]() Koy Camimizde Din Gorvlisi kadrosu ve Camimiz yaninda Koy halkimizin koy kahvesi seklinde duzuneli bir sekilde bir araya gelip cay icerek sohbet ettigi Köy Odasi mevcuttur ![]() Koyumuzde komsu koy Oda koydeki Tas kömürü ocagina is imkâni vardir ![]() Köyümuzde Yagli gures gelenegi Yagli gures Pehlivanligi cok meshurdur ![]() Koylulerimiz cogunlugu Yalintasta ikamet etmeleri sebebi ile her yil Yalintas Geleneksel Yagli Gures Bahar Senlikleri duzenlenmektedir Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardir fakat sadece ilkokul egitme aciktir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/123 1997/87 İle Uzaklığı:137 km İlçeye Uzaklığı:52 km Rakım:m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Var Kaynak : Vikipedi , Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|