![]() |
Küçükelmalı Köyü Pazaryeri Bilecik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçükelmalı Köyü Pazaryeri Bilecikküçükelmalı köyü bilgileri - küçükelmalı köyü tanıtım - küçük elmalı köyü resimleri Küçükelmalı, Bilecik ilinin Pazaryeri ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Küçükelmalı köyü 1850 li yıllarda konar göçer olarak Cami bölgesinin kuzeyine 7 ocak olarak kurulmuştur ![]() ![]() ![]() Önce Söğüt'e bağlı olan köy 1927 yılında Bozüyük ilçesine bağlanmıştır ![]() ![]() ![]() Oğuzların Bozok koluna bağlı 12 boydan kayı boyuna bağlı Karakeçili aşiretine bağlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Pazaryerinin 11 km batısında 950 rakım yüksekliğinde bir köydür ![]() ![]() ![]() Köyde 52, Bursa'da 150, Bozüyük'te 60, Eskişehir'de 20, İzmit'te 15, İstanbul'da 55 hane olmak üzere, toplamda 352 hae olmuştur ![]() ![]() Batısı ormanla kaplı, doğusu ve kuzeyinde 4000 dekar ekili alanlarımız vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarım- Hayvancılık 150 dekar boncuk ayşe ve oturak fasulye de son yıllarda yükselen değer olarak ekonomimize önemli girdi sağlamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Ne gariptir ki Yörük köyü olmasında rağmen hayvancılık çevre köylere göre daha azdır ![]() ![]() Çalışanlarımız Köyümüz eğitim alanında da ilerlemiştir ![]() ![]() ![]() Turizm Spor kompleksi, izci evi ve geniş bir mesire alanımız vardır ![]() ![]() ![]() Kültür köyün ünlü yemegi eksili corbadır oyun havası cifttelli kültürüde yörük hayatınla bagdasmaktadır köyün önceki ismi yukarıda SAĞIRELMALI olarak belirtilmiş, aslı ELMALISAGİR'dır ![]() ![]() Coğrafya Bilecik iline 38 km, Pazaryeri ilçesine 10 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 549 1997 252 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon:383 62 48 Cep Telefonu:0 532 430 19 12 ![]() ![]() kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|