![]() |
Doğanlar Köyü Erdek Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğanlar Köyü Erdek BalıkesirDoğanlar KÖyü Erdek Bilgileri - Doğanlar KÖyü Hakkında - Doğanlar KÖyü Tanıtımı -Doğanlar KÖyü Resimleri İlçe: ERDEK - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: RAMİZ GOLAGAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (266) 842 11 57 Cep Telefonu: 0 (532) 443 09 67 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/265 1997/309 İle Uzaklığı: 135 km İlçeye Uzaklığı: 25 km Rakım: 12 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Va Doğanlar, Erdek Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Flag of Turkey ![]() Balıkesir Balıkesir Bilgiler Koordinatlar Posta Kodu 10200 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Erdek Web Sitesi Doğanlar, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür ![]() Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı köyün eski adı "Dragonda"dır ![]() ![]() Genelikle "Pomak" ağırlıklı olan köy halkının başlıca geçim kaynağı kırmızı soğan ve balıkçılıktır ![]() Coğrafya Balıkesir iline km, Erdek ilçesine km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, ılıman Marmara ikliminin genel etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Köyün nüfusunu 1924 Lozan mübadelesiyle Selanik'in Karacaova bölgesinin Tresino köyünden gelen Pomaklar oluşturur ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır ![]() Muhtarlık Doğanlar'nın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köydeilköğretim okulu var ve taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|