Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balıkesir, ivrindi, köyü, susuzyayla

Susuzyayla Köyü İvrindi Balıkesir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Susuzyayla Köyü İvrindi Balıkesir

Susuzyayla Köyü İvrindi Bilgileri - Susuzyayla Köyü Hakkında - Susuzyayla Köyü Tanıtımı - Susuzyayla Köyü Resimleri

İlçe: İVRİNDİ - İl: BALIKESİR

Köy Muhtarı: CELİL ÖZDİL

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Cep Telefonu:

0 (536) 403 23 50

Balıkesir
Bilgiler
Nüfus 379 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 10770
Alan Kodu 0266
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Balıkesir
İlçe İvrindi
Web Sitesi

Susuzyayla, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi olarak toplama olduğu bilinmektedir göl mevkisi ve lazlardan gelenlerle toplanmasıyla azda başka köylerden gelenlerle toplanmıştır[köyümüzün adı ilk kuruldugu yerde su olmadıgı ve günümüzdekiteknolojinin odönemde olmamasından dolayı susuzyayla olarak konmuştur]

Kültür

Köyümüzde eski gelenek ve görenekler üzülürek söylüyorum kaybolmaya yüz tutmuştur bunun sebebi ise genç nüfusun köyden göçüdürama düğünlerimizde bayramlarımızda geleneklerimiz ayakta tutulmaya çalışılmaktadır bunlar ise sınırlı sayıdadır

coğrafya

Balıkesir iline 54 km, İvrindi ilçesine 17 km uzaklıktadır

İvrindi ilçemizin güney batısında yer alan susuzyayla köyü, güneyinde pelitören kuzeyinde yağlılar ve kaleobası doğusunda küçükyenice gözlüçayır ve batısında osman köy köyleriyle çevrilidir köyün geçmişi 100 ila 150 yıl önceye dayanır heybetli duruşuyla köyün doğusunu çevreleyen TÜRKMEN DAĞI dır efsanevi ve heybetli duruşuyla köye bakan TÜRKMEN DAĞI herzaman şair ve ozanlara ilham kaynağı olmuştur

TÜRKMEN DAĞI GIRAN TARLAYLA BAKIŞIR KOCA ÇALDA KARA KOYUN MELEŞİR PAPATYA NERGİS GÜL İLE SÖYLEŞİR BİR BAŞKASIN VATANIMDA YAYLAM

TÜRKMEN DAĞI bir çok doğal su kaynağını bağrında büyütür yöre halkının tabiriyle çelik gibidir suları Akpınarı Şartlağı daha niceleri ve halkın geçim kaynağını sağlayan hayvancılık türkmen dağının eteklerinde yapılır koyunların yünleri kesilir yöre kadınlarının maharetli elleriyle çoraba kilime nakış nakış işlenir ilçenin en büyük kücük baş potansiyeli burada dır

BİRBAŞKA OLUR BAHARLAR BU DİYARDA, BİRBAŞKA AÇAR ÇİÇEKLERİ, BİRBAŞKA ÖTER KUŞLARI SEHER VAKTİNDE YAYLAM BAŞKADIR; KEŞKEĞİ,PEYNİRİ,YOĞURDU,KINALI KUZULARI HARMANDALI MUĞLA ZEYBEĞİ OYNAR EFELERİ, EFENDİDİR ÇOBANLARI, ÇİFTCİSİ,SÖFÖRÜ BAŞ ÜSTÜNDE TAC DIR MİSAFİRİ BİRDE KİRAZI, TATLI DİLLİDİR YÖRÜK KIZLARI MAHARETLİDİR KINALI ELLERİ BİR BAŞKADIR YAYLAM (ebabil]]

İklim

Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedirKIŞLARI SOĞUK VE KARLI YAZLARI SEİNDİR O YAZ SICAKLARINDA KAHVENİN ÖNÜNE OTURUP POYRAZ RÜZGARININ HAFİF ESİNTİSİNDE ÇAY İÇMENİNKEYFİ BİR BAŞKADIR GÖNÜL NE KAHFE İSTER NE KAHFEHANE GÖNÜL SOHBET İSTER KAHFE BAHANE SÖZÜNÜDE UNUTMAMAK LAZIM 04,03,2009 HAYAT VE YAŞAMAK DİYORSANIZ TAM OKSİJEN DEPO
SU BİR YER BEN GEZDİM GÖRDUM TAVSİYE EDERİM ADRİANA LİMA

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 379
1997 424

köy nüfusu kılaz yörüklerinden oluşmaktadıR

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırekonomik durumu kötüdür emekli oranı düşüktür ama son yıllarda emeklilik oranında hızlı bir artış vardırfakat kızları çok güzel alımlıdır ve çalılıdırgençler ise dürüst ve efendidirlerköyümüzde son iki yıldır meyvacılıga dönüş vardıryaklaşık 6000 civarında kiraz agacı dikildiilk yıl bazı tarlalardaki kirazlar kurudu nedeni buişteki tcrübesizliktirkuruyan agaçların yerlerine yeni meyveler daha biliçli olarak dikildişuanda engüzel meyve agacı alibeyin agaçları bu yıl meyvelerini yicez nasip olursadikilen kirazlar köyümüzün gelecegine maddi manevi katkıda bulunacaktır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadııırbu DÖNEM CELİL ÖZDİL SEÇİLMİŞTİR

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır köyde kanalizasyon mevcuttur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com