![]() |
Susuzyayla Köyü İvrindi Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susuzyayla Köyü İvrindi BalıkesirSusuzyayla Köyü İvrindi Bilgileri - Susuzyayla Köyü Hakkında - Susuzyayla Köyü Tanıtımı - Susuzyayla Köyü Resimleri İlçe: İVRİNDİ - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: CELİL ÖZDİL Muhtarlık Erişim Bilgileri: Cep Telefonu: 0 (536) 403 23 50 Balıkesir Bilgiler Nüfus 379 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 10770 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe İvrindi Web Sitesi Susuzyayla, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi olarak toplama olduğu bilinmektedir göl mevkisi ve lazlardan gelenlerle toplanmasıyla azda başka köylerden gelenlerle toplanmıştır[köyümüzün adı ilk kuruldugu yerde su olmadıgı ve günümüzdekiteknolojinin odönemde olmamasından dolayı susuzyayla olarak konmuştur] Kültür Köyümüzde eski gelenek ve görenekler üzülürek söylüyorum kaybolmaya yüz tutmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() coğrafya Balıkesir iline 54 km, İvrindi ilçesine 17 km uzaklıktadır ![]() İvrindi ilçemizin güney batısında yer alan susuzyayla köyü, güneyinde pelitören kuzeyinde yağlılar ve kaleobası doğusunda küçükyenice gözlüçayır ve batısında osman köy köyleriyle çevrilidir ![]() ![]() ![]() TÜRKMEN DAĞI GIRAN TARLAYLA BAKIŞIR KOCA ÇALDA KARA KOYUN MELEŞİR PAPATYA NERGİS GÜL İLE SÖYLEŞİR BİR BAŞKASIN VATANIMDA YAYLAM ![]() ![]() TÜRKMEN DAĞI bir çok doğal su kaynağını bağrında büyütür yöre halkının tabiriyle çelik gibidir suları Akpınarı Şartlağı daha niceleri ve halkın geçim kaynağını sağlayan hayvancılık türkmen dağının eteklerinde yapılır koyunların yünleri kesilir yöre kadınlarının maharetli elleriyle çoraba kilime nakış nakış işlenir ![]() ![]() ![]() BİRBAŞKA OLUR BAHARLAR BU DİYARDA, BİRBAŞKA AÇAR ÇİÇEKLERİ, BİRBAŞKA ÖTER KUŞLARI SEHER VAKTİNDE YAYLAM BAŞKADIR; KEŞKEĞİ,PEYNİRİ,YOĞURDU,KINALI KUZULARI ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedir ![]() SU BİR YER BEN GEZDİM GÖRDUM TAVSİYE EDERİM ADRİANA LİMA Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 379 1997 424 köy nüfusu kılaz yörüklerinden oluşmaktadıR Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadııır ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|