![]() |
Asmalıdere Köyü Susurluk Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asmalıdere Köyü Susurluk Balıkesirasmalıdere köyü bilgileri - asmalıdere köyü tanıtım - asmalıdere köyü resimleri Asmalıdere, Balıkesir ilinin Susurluk ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyümüz, Bulgaristan Muhacirleri tarafından kurulmuştur ![]() ![]() Köyümüzün doğusunda Alibey köy, batısında Yaylabayır, kuzeyinde Reşadiye, güneyinde Odalıdam köyleri yer almaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Karasal iklimin yaşandığı köyümüzde yazlar sıcak, kışlar soğuktur ![]() ![]() ![]() ![]() İlçe merkezine 25 km uzaklıkta bulunan köyümüzün yolunun tamamı asfalttır ![]() Köyümüzün içme suyu yeterlidir ![]() ![]() ![]() ![]() 2000 yılı nüfus sayımı verilerine göre köyde 150 kişi yaşamaktadır ![]() ![]() Eğitim durumunun oldukça iyi olduğu köyümüzde, okuma yazma oranı %95’tir ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Balıkesir iline 38 km, Susurluk ilçesine 28 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 150 1997 134 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Erişim Bilgileri: Cep Telefonu:0 (537) 785 89 78 ![]() kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|