Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balıkesir, bozen, köyü, merkez

Bozen Köyü Merkez Balıkesir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bozen Köyü Merkez Balıkesir

bzoen köyü bilgileri - bozen köyü resimleri - bozen köyü tanıtım

Bozen Köyü, Balıkesir ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydürManzarası harikadırTemiz havası ve doğasıyla ünlüdürKöy üç mahalleden meydana gelmektedirAşağı Mahalle,Orta mahalle ve Sarıalan mahallesiKöy halkının çoğunluğu Balıkesir'e göç etmiştirKöyde daha çok yaşlılar ikamet etmektedir,genç nüfus azdırYaz aylarında köyün girişinin sağ tarafındaki düzlükte köy hayırı yapılırSon derece fakir olan köy halkının tamamı Karakeçili Yörük Aşiretindendir1700 lü yıllarda zorunlu ikamete tutuldukları bu bölgeye İznik-Bursa'dan yayla amaçlı gelmişlerdir

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında yeterince bilgi yoktur Osmanlı Devleti döneminde de köyün adı Bozen'dirKöy halkının tamamı Karakeçili yörük aşiretindendir
Kültür

Köyün gelenekleri ege yöresinin gelenekleridirYöresel yemeklerine örnek olarak keşkek ve tirit verilebilir
Coğrafya ve İklim

Köyün iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedirFakat kışları çok çetin geçmektedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 229
1997 185
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırYıllar öncesinde Bozen köyünde bir çok keçi sürüsü olmasına rağmen ve özellikle keçi peyniri çok meşhur iken günümüzde keçi sürüsü kalmamıştır25-30 hane olan köy halkı ancak kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar küçük ve büyükbaş hayvan sahibidir
Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır,ama eğitim ve öğretim yapılmamaktadırAz miktardaki öğrenci köy minibüsü ile hergün nahiye merkezi olan Pamukçu kasabasına götürülüp getirilerek taşımacı eğitim-öğretim yapılmaktadırKöyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon: 0 (266) 275 11 49

kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com