![]() |
Yeroluk Köyü Merkez Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeroluk Köyü Merkez BalıkesirYeroluk Köyü Merkez Bilgileri - Yeroluk Köyü Hakkında - Yeroluk Köyü Tanıtımı - Yeroluk Köyü Resimleri İlçe: MERKEZ - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Balıkesir Bilgiler Nüfus 231 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 10000 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Merkez Web Sitesi http: Yeroluk Köyü, Balıkesir ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihçe Köy halkı, genelde Bulgaristan'dan gelmiş göçmen, yani muhacirlerden oluşur ![]() ![]() ![]() Kültür Düğünlerde ve cenazelerde köy halkı hep birliktedir ![]() ![]() ![]() Coğrafya ve İklim Köyün iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 231 1997 224 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır, fakat okulda eğitim verilmemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|