![]() |
Diyarbakır'da Ne Yenir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyarbakır'da Ne YenirDİYARBAKIR NE YENİR? Devasa boyutlardaki karpuzu ile tanınan Diyarbakır yemek kültürü açısından da zengindir ![]() ![]() Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri Patlıcan meftunesi Hazırlanışı: Bir tencere içinde yağda gerekli miktarda et iyice kızartılır, doğranmış sivri biber ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekşili etli dolma Hazırlanışı: Dolma içi: Kuyruk tarafından seçilen yağlı etler küçük küçük doğranır, doğranmış soğan, sivri biber, domates, pirinç, baharat, tuz, pul biber, salça, sıvı yağ ile süzülmüş sumak suyu ile karıştırılıp dolma içi hazırlanır ![]() Daha sonra haşlanmış lahana ve oyulmuş patlıcan, kabak ve domateslerin içine doldurulup tencereye dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçli köfte Köfte içi hazırlanması: Yağsız kıyma, ufak doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz iyice kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır ![]() Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp biraz tuz ve sıcak su ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|