Kızıltepe Otluk (Cûmik) Köyü - Kızıltepe Otluk Köyü Hakkında Bilgi |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızıltepe Otluk (Cûmik) Köyü - Kızıltepe Otluk Köyü Hakkında BilgiKızıltepe Otluk (Cûmik) Köyü - Kızıltepe Otluk Köyü Hakkında Bilgi Otluk (Cûmik), Kızıltepe Otluk, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür Tarihi 1914 yılında Hacı Naif ve Hacı Sait Aydoğan kardeşler tarafından kurulmuştur Yüzölçümü 12000 dekardır Köyün ilk ismi Cumuk tür şuanki köyün ismi Otluk olarak değişmiştir Cumuk'e bağlı aşağı ve yukarı güvercin mezraları bulunmaktadır Mezraalar ile köy 38 hane ve 450 nüfüsludur Köyün tamamı Emereka aşiretindir Köyün geliri tarım, hayvancılık ve nakliyeciliktir Kültür Köy, kültür ve eğitime çok önem vermektedir 16 öğretmen 4 sağlık memuru 12 ziraat mühendisi ve yurdun çeşitli üniversitelerde eğitim gören köylüler vardır Folklör ekibi yöresel oyunlar mükemelce sergilenmektedir bablekan, çiriz bine ve dilan oyunu sergilemektedir Coğrafya Mardin iline 60 km, Kızıltepe ilçesine 30 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 165 1997 278 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - sait Aydoğan (reşat oğlu) 2004 - Saim Aydoğan (abdülkerim oğlu) 1998 - Celadet Aydoğan (abdülkerim oğlu) 1984 - Celadet Aydoğan (abdülkerim oğlu) 1944 - Abdulkerim Aydoğan Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır 5 yıllık eğitim vermektedir yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi var kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Not: Bilgiler değişmişse sizler bu konu başlığı altında cevap yazarsanız en kısa süre içinde düzeltilecektir Ayrıca Otluk (Cûmik) Köyü hakkında yazı resim veya yayınlanmasını istediğiniz konuları bu başlık altında cevap olarak yazarsanız size yardımcı oluruz Kaynak:Vikipedi, özgür ansiklopedi |
|