![]() |
Kızıltepe Günlüce Köyü - Kızıltepe Günlüce Köyü Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızıltepe Günlüce Köyü - Kızıltepe Günlüce Köyü Hakkında BilgiKızıltepe Günlüce Köyü - Kızıltepe Günlüce Köyü Hakkında Bilgi Günlüce, Kızıltepe Günlüce, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür ![]() köyü bulan mirxan dır birlikte koyunları otlatırken bulduk koyu ben istemeden o ben burdan bi daha çıkmam dedi ve koyun sahibi oldu şimdi bir oğlu birde kızı var Kültür gelişmiş bir kültüre sahıp olan koy halkı hamis yemekleri de meşhurdur köy halkı genel olarak aynı kulture sahıptır ve koyde agalık sıstemı yoktur Coğrafya Mardin iline 37 km, Kızıltepe ilçesine 7 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1250 2000 1100 1997 960 Ekonomi Köyün ekonomisi:TARIM NAKLIYAT VE HAYVANCILIKTIR kode göc olaylarına fazla rastlanılmaz koy halkı herkes yuksek bır rakabette calışır devletin hiç yardım etmedıgı koy cevre koylere oranla cok glişmemiş bir köydür Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2007 mahmut tarhan 2004 - cemil tarhan 1999 - cemil tarhan 1994 - cemil tarhan 1989 cemil tarhan Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak yeterli değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bilgiler değişmişse sizler bu konu başlığı altında cevap yazarsanız en kısa süre içinde düzeltilecektir ![]() Ayrıca Günlüce Köyü hakkında yazı resim veya yayınlanmasını istediğiniz konuları bu başlık altında cevap olarak yazarsanız size yardımcı oluruz ![]() Kaynak:Vikipedi, özgür ansiklopedi |
![]() |
![]() |
|