![]() |
Mardin Dara Köyü Harabeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mardin Dara Köyü HarabeleriMardin dara köyü harabeleri DARA KÖYÜ İLÇEMİZİN YAKINLARINDA BULUNAN TARİH KOKAN BİR YER BU GÜZELLİK HAKKINDA BULDUĞUM VE KENDİM KATTIĞIM BİLGİLER ![]() ![]() Mardin'de Müze ilk olarak 1947 yılında Zinciriye (Sultan İsa) Medresesi binasında hizmet vermeye başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TARİH:18 OCAK ![]() Yerin altında bir dünya ![]() ![]() ![]() Bu dileği öğrenerek Dara'yı gezmeye başladığımızda ''şaşkınlık'' la ''hayranlık'' arasında kalıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Dara'nın yaptırdığı söylenen, olağanüstü bir mimarlık ve mühendislik anıtı olan ''yeraltındaki zindan'' a, yine görülmemiş düzgünlükteki merdivenlerinden indiğimizde neye uğradığımızı şaşırıyoruz ![]() Anlatması olanaksız bu ''görkemli mekân'' için daha sonra bilgilerine başvurduğumuz Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tek başına bu etkileyici yeraltı dünyası bile Dara Köyü halkının ne kadar eşsiz bir hazine üzerinde yaşadıklarını kanıtlıyor ![]() ![]() kendi bilgilerim:dara köyünün gizeminde en büyük rol belkide içinde bulunduğu hapishane bu hapishanenin bu kadar önemli olmasının sebebi rivayete göre tam bilmiyorum ama önemli bir insanın din adamının bu hapisanede tutsak tutulduğu bu insanın tırnaklarıyla bir tünel kazarak hapisaneden köy dışına kadar bir tünel kazıp çıkmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sizlere şehrimizin tarihi açısından bilgiler sundum umarım doğru bilgilerdir iyi forumlar esen kalın |
![]() |
![]() |
|